Владимир Мицов: Можда и помогнемо Звезди!

"Спустили смо главе, вода нам је ушла у уши", каже српски интернационалац у дресу Галате о поразу од црвено-белих.

Кошарка 24.02.2017 | 09:15
Владимир Мицов: Можда и помогнемо Звезди!
Галатасарај у четвртак, једноставно, није могао да парира Црвеној звезди мтс.

Екипа Ергина Атамана била је у пуној хали "Александар Николић" равноправна само у првој четвртини, након које је брзо постало јасно како ће меч изгледати и који ће бити исход.

Једини играч са двоцифреним учинком међу гостима био је наш интернационалац Владимир Мицов, који је постигао 11 поена.

У разговору са новинарима, бивши репрезентативац Србије рекао је после меча да је Звезда имала пуну контролу.

"Једноставно, код куће играју одличну кошарку, агресивну одбрану и из тога излази добар напад. Ми смо се борили добро у првој четвртини, нешто играли и погађали, а после смо просто стали, и у одбрани и у нападу. Нисмо успели да се вратимо у наставку и само је било питање са колико ће разлике бити завршен меч".

На питање о атмосфери у дворани и њеном утицају на игру и играче, рекао је:

"Не знам искрено шта да ти кажем. Делије и званично праве најбољу атмосферу. Једноставно, наше је да се концентришемо на терен, да не реагујемо на навијаче, који њих носе. Играли смо и у другим утакмицама пред пуном халом, успевали смо да ту играмо добро. Навијачи утичу, али је сигурно да је њихова агресивна одбрана донела резултат".

Упитан и да ли је екипа Галатасараја добила неке посебне инструкције од тренера, с обзиром на специфичност овог ривалства након убиства Марка Ивковића у Истанбулу, Мицов је рекао да за тим није било потребе.

"Довољно смо паметни да смо унапред знали какви су проблеми и немили догађаји били. Вечерас је била добра организација и није било проблема".

Да ли је Галатасарај одмарао када је видео да више нема шансу?

"Не, нисмо калкулисали, већ једноставно кад вода уђе у уши... 'Одлепили' су се на 20, ми смо стали, спустили главу. Можда је изгледало да смо одмарали, али једноставно играли смо лоше".

У чему је Галатин проблем (скор 7-16), с обзиром на велике амбиције и индивидуални квалитет играча?

"Имамо добра имена, али не играмо добро. Потписали смо доста странаца, али очигледно смо направили два промашаја са плејмејкерима који су отерани после два-три месеца (Џастин Дентмон и Рас Смит), а то је најважнија позиција. Лутали смо, играли без правог плејмејкера и то је то".

Да ли ће Звезда ући у Топ 8?

"Мислим да хоће. Не знам распоред до краја, која је математика, али можда можемо и да им помогнемо, јер играмо топло-хладно, а чекају нас мечеви против Басконије, Дарушафаке, коју смо добили у купу... Све је то борба. Сигурно је да имају велике шансе", додао је Мицов.

Овако је изгледао меч Звезде и Галате у дворани "Александар Николић":



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар