Пијана дјевојка побјегла полицији

Полицајци бањалучког ЦЈБ у мање од мјесец дана привели су највише пијаних возача у Републици Српској, а неке ноћне смјене буду посебно интересантне, јер се дешавало да им ухапшена дјевојка побјегне из аутомобила на путу до полицијске станице.

Република Српска 20.02.2017 | 10:33
Пијана дјевојка побјегла полицији
Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, каже да је у периоду од 25. децембра прошле до 20. јануара ове године на подручју овог центра неколико стотина кажњено, а укупно 91 лице приведено због управљања моторним возилом под дејством алкохола.

И возачи на подручју ЦЈБ Приједор држе темпо за највећим центром у Републици Српској када је у питању вожња "под гасом". У истом периоду на подручју овог центра полиција је казнила 130 пијаних учесника у саобраћају.

"Задржавање је одређено за 59 учесника у саобраћају и то 57 возача и два пјешака", рекла је Звездана Алендаревић, портпарол ЦЈБ Приједор.

Према ријечима Миљана Бобара, портпарола ЦЈБ Зворник, у јануару је на зворничком подручју због вожње у алкохолисаном стању или одбијања алкотестирања приведено 38 возача.

Иначе, полиција на тријежњење приводи возача који "надува" више од једног промила и такав возач се задржава до престанка дејства алкохола, али не дуже од 12 сати. Приведени имају право на један бесплатни оброк и могућност посјете до 15 минута. Такође, дозвољен им је телефонски позив да о хапшењу обавијесте чланове своје породице.

У јавности се још препричава недавни случај када је један Бањалучанин ово право искористио тако што је умјесто породицу назвао роштиљницу и наручио седам порција ћевапа.

Саобраћајни полицајци кажу да им ниједан радни дан не пролази исто, а нарочито су узбудљиве ноћне смјене.

"Десило се тако да колеге приведу дјевојку која је возила пијана, а  на путу до станице она је отворила врата аута и побјегла им. Успјели су је стићи, ухватити и спровести до станице. Зато и дјевојке одсад морамо везати лисицама", рекао нам је један бањалучки полицајац, додајући да педесет одсто возача који преспавају у станици након отрежњења каже: "Ја ово себи више никад нећу дозволити."

Осим возача и пјешака, иза браве заврши и понеки бициклиста. Тако је у Бијељини прошле седмице, дан уочи ступања на снагу новог закона о саобраћају, ухапшен бициклиста који је био у видно алкохолисраном стању, а одбио је алкотестирање.

Из Управе полиције МУПа ТК кажу да су у децембру прошле године санкционисана укупно 242 возача који су били под дејством алкохола.

Извор: Независне новине 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

20.02.2017 11:15

Ја Полиције и ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

пендула

20.02.2017 18:16

Па ста ако је побјегла послацемо јој налог на адресу то јој је јос теза околност сто је побјегла.зиви били полицајци.

Name

пендула

20.02.2017 20:54

Добице честитку на кућну адресу па неће више јој пасти на памет да бјежи.

ОДГОВОРИТЕ