Pijana djevojka pobjegla policiji

Policajci banjalučkog CJB u manje od mjesec dana priveli su najviše pijanih vozača u Republici Srpskoj, a neke noćne smjene budu posebno interesantne, jer se dešavalo da im uhapšena djevojka pobjegne iz automobila na putu do policijske stanice.

Republika Srpska 20.02.2017 | 10:33
Pijana djevojka pobjegla policiji
Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je u periodu od 25. decembra prošle do 20. januara ove godine na području ovog centra nekoliko stotina kažnjeno, a ukupno 91 lice privedeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

I vozači na području CJB Prijedor drže tempo za najvećim centrom u Republici Srpskoj kada je u pitanju vožnja "pod gasom". U istom periodu na području ovog centra policija je kaznila 130 pijanih učesnika u saobraćaju.

"Zadržavanje je određeno za 59 učesnika u saobraćaju i to 57 vozača i dva pješaka", rekla je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

Prema riječima Miljana Bobara, portparola CJB Zvornik, u januaru je na zvorničkom području zbog vožnje u alkoholisanom stanju ili odbijanja alkotestiranja privedeno 38 vozača.

Inače, policija na triježnjenje privodi vozača koji "naduva" više od jednog promila i takav vozač se zadržava do prestanka dejstva alkohola, ali ne duže od 12 sati. Privedeni imaju pravo na jedan besplatni obrok i mogućnost posjete do 15 minuta. Takođe, dozvoljen im je telefonski poziv da o hapšenju obavijeste članove svoje porodice.

U javnosti se još prepričava nedavni slučaj kada je jedan Banjalučanin ovo pravo iskoristio tako što je umjesto porodicu nazvao roštiljnicu i naručio sedam porcija ćevapa.

Saobraćajni policajci kažu da im nijedan radni dan ne prolazi isto, a naročito su uzbudljive noćne smjene.

"Desilo se tako da kolege privedu djevojku koja je vozila pijana, a  na putu do stanice ona je otvorila vrata auta i pobjegla im. Uspjeli su je stići, uhvatiti i sprovesti do stanice. Zato i djevojke odsad moramo vezati lisicama", rekao nam je jedan banjalučki policajac, dodajući da pedeset odsto vozača koji prespavaju u stanici nakon otrežnjenja kaže: "Ja ovo sebi više nikad neću dozvoliti."

Osim vozača i pješaka, iza brave završi i poneki biciklista. Tako je u Bijeljini prošle sedmice, dan uoči stupanja na snagu novog zakona o saobraćaju, uhapšen biciklista koji je bio u vidno alkoholisranom stanju, a odbio je alkotestiranje.

Iz Uprave policije MUPa TK kažu da su u decembru prošle godine sankcionisana ukupno 242 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola.

Izvor: Nezavisne novine 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

20.02.2017 11:15

Ja Policije i ....

ODGOVORITE
Name

pendula

20.02.2017 18:16

Pa sta ako je pobjegla poslacemo joj nalog na adresu to joj je jos teza okolnost sto je pobjegla.zivi bili policajci.

Name

pendula

20.02.2017 20:54

Dobice čestitku na kućnu adresu pa neće više joj pasti na pamet da bježi.

ODGOVORITE