Куп: Борусија са пенала до четвртфинала!

Фудбалери Борусије Дортмунд и Ајнтрахта пласирали су се у четвртфинале Купа Немачке.  Дортмунду опет пријала пенал драма! Бирки сакрио проблеме Милионера! Херта, као и Унион Берлин у претходној рунди, пала са беле тачке после јуначких 120 минута.

Фудбал 09.02.2017 | 00:10
Куп: Борусија са пенала до четвртфинала!
Борусија је тек после пенала елиминисала Херту, након што је било нерешено 1:1 после регуларних 90, а потом и додатних 30 минута игре.

У пенал серији Херта је промашила прва два, Дембела погађа за Борусију, а ли не и Пулишић, након чега Есвајн коначно постиже гол за тим из Берлина.

Уследили су погоци Есвајна и Алагуија за Херту, а Обамејанга и Кастра за Борусију, да би победника решио искусни Саломон Калу промашивши цео гол Борусије у петој серији.

У другом мечу вечерњег термина Ајнтрахт је наставио са сјајним резултатом из Бундеслиге победом у Хановеру 2:1.

Тим из Франкфурта је славио после преокрета, домаћин је повео преко Харника у 57, да би Тавата и Сеферовић преокренули до 66. минута.

Претходно су се у четвртфинале пласирали Бајерн, Менхенгладбах, Арминија, Шалке, Лоте и Хамбург.

Опет Берлин паде са пенала у Дортмунду! Као у претходној рунди против Униона из Берлина, Милионери су и вечерас до четвртфинала Купа Немачке стигли тријумфом после продужетака и пенала над Хертом - 3:2 (1:1, 0:1).

Херој тријумфа Борусије је голман Роман Бирки, који је зауставио ударац Дариде у другој серији, али су га прославили и промашаји Лусетенбергера и Калуа који су такође били непрецизни у првој и четвртој серији. Пуно среће имао је домаћин вечерас, а без обзира на пролазак међу осам најбољих екипа у Купу треба рећи да је Борусија била очајна и да је евидентно да екипа Томаса Тухела има доста проблема у игри. 

Што се тиче регуларног дела вечерашњег меча он је био пресликан као онај јесенас у Бундеслиги када је такође било 1:1. Играло се тврдо, без пуно изгледних прилика и опет је Дортмунд јалово нападао, деловао неубедљиво, док је Херта из контре стигла до предности. Кикс штопера Папастатопулоса и Бартре у 27. минуту искористио је Саломон Калукоји је после сјајног центаршута спаковао лопту поред Биркија у мрежу Милионера за 0:1.

Дуго је требало Дортмунду да се опасуљи, али је боља игра домаћина уследила тек у другом полувремену када су у игру са клупе ушли Пулишић и Гинтер. Чим су се Милионери растрчали после добре акције у 48. минуту капитен Марко Ројс је поравнао на 1:1. Иако су се многи љубитељи Борусије понадали у преокрет тај детаљ био је углавном све што смо видели до краја овог меча.

У продужецима су и један и други тим играли опрезно, тренери извршили и по четврту (екстра) измену која је уведена од овог кола, али су голмани сачували мреже. На пенал рулету, као што рекосмо, више среће је имала Борусија која је заслужено прошла у четвртфинале. 

Ајнтрахт није имао проблема да овери пласман у четвртфинале. Славио је као гост против једног од најбољих друголигаша Хановера са 2:1. Иако је Мартин Харник у 57. минуту довео домаћине у вођство, за само два минута резервиста Тавата и Харис Сеферовић комплетирали су преокрет и тријумф екипе Ника Ковача.

Имао је Хановер прилике у финишу да дође до изједначења и продужетака, али је голман Храдецки маестрално зауставио све покушаје домаћина и одвео Ајнтрахт у наредну рунду.

ДФБ Покал, 1/8 финала:
Спортфројнде Лоте – Минхен 1860 2:0
Сандхаузен – Шалке 04 1:4
Борусија Дортмунд – Херта БСЦ 1:1 (пенали 3:2)
Хановер 96 – Ајнтрахт Франкфурт 1:2

Уторак:
Хамбургер СВ – Келн 2:0
Асторија Валдорф – Арминија Билефелд 1:1 (пенали 4:5)
Бајерн Минхен – Волфсбург 1:0
Гројтер Фирт – Борусија Менхенгладбах 0:2

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар