Kup: Borusija sa penala do četvrtfinala!

Fudbaleri Borusije Dortmund i Ajntrahta plasirali su se u četvrtfinale Kupa Nemačke.  Dortmundu opet prijala penal drama! Birki sakrio probleme Milionera! Herta, kao i Union Berlin u prethodnoj rundi, pala sa bele tačke posle junačkih 120 minuta.

Fudbal 09.02.2017 | 00:10
Kup: Borusija sa penala do četvrtfinala!
Borusija je tek posle penala eliminisala Hertu, nakon što je bilo nerešeno 1:1 posle regularnih 90, a potom i dodatnih 30 minuta igre.

U penal seriji Herta je promašila prva dva, Dembela pogađa za Borusiju, a li ne i Pulišić, nakon čega Esvajn konačno postiže gol za tim iz Berlina.

Usledili su pogoci Esvajna i Alaguija za Hertu, a Obamejanga i Kastra za Borusiju, da bi pobednika rešio iskusni Salomon Kalu promašivši ceo gol Borusije u petoj seriji.

U drugom meču večernjeg termina Ajntraht je nastavio sa sjajnim rezultatom iz Bundeslige pobedom u Hanoveru 2:1.

Tim iz Frankfurta je slavio posle preokreta, domaćin je poveo preko Harnika u 57, da bi Tavata i Seferović preokrenuli do 66. minuta.

Prethodno su se u četvrtfinale plasirali Bajern, Menhengladbah, Arminija, Šalke, Lote i Hamburg.

Opet Berlin pade sa penala u Dortmundu! Kao u prethodnoj rundi protiv Uniona iz Berlina, Milioneri su i večeras do četvrtfinala Kupa Nemačke stigli trijumfom posle produžetaka i penala nad Hertom - 3:2 (1:1, 0:1).

Heroj trijumfa Borusije je golman Roman Birki, koji je zaustavio udarac Daride u drugoj seriji, ali su ga proslavili i promašaji Lusetenbergera i Kalua koji su takođe bili neprecizni u prvoj i četvrtoj seriji. Puno sreće imao je domaćin večeras, a bez obzira na prolazak među osam najboljih ekipa u Kupu treba reći da je Borusija bila očajna i da je evidentno da ekipa Tomasa Tuhela ima dosta problema u igri. 

Što se tiče regularnog dela večerašnjeg meča on je bio preslikan kao onaj jesenas u Bundesligi kada je takođe bilo 1:1. Igralo se tvrdo, bez puno izglednih prilika i opet je Dortmund jalovo napadao, delovao neubedljivo, dok je Herta iz kontre stigla do prednosti. Kiks štopera Papastatopulosa i Bartre u 27. minutu iskoristio je Salomon Kalukoji je posle sjajnog centaršuta spakovao loptu pored Birkija u mrežu Milionera za 0:1.

Dugo je trebalo Dortmundu da se opasulji, ali je bolja igra domaćina usledila tek u drugom poluvremenu kada su u igru sa klupe ušli Pulišić i Ginter. Čim su se Milioneri rastrčali posle dobre akcije u 48. minutu kapiten Marko Rojs je poravnao na 1:1. Iako su se mnogi ljubitelji Borusije ponadali u preokret taj detalj bio je uglavnom sve što smo videli do kraja ovog meča.

U produžecima su i jedan i drugi tim igrali oprezno, treneri izvršili i po četvrtu (ekstra) izmenu koja je uvedena od ovog kola, ali su golmani sačuvali mreže. Na penal ruletu, kao što rekosmo, više sreće je imala Borusija koja je zasluženo prošla u četvrtfinale. 

Ajntraht nije imao problema da overi plasman u četvrtfinale. Slavio je kao gost protiv jednog od najboljih drugoligaša Hanovera sa 2:1. Iako je Martin Harnik u 57. minutu doveo domaćine u vođstvo, za samo dva minuta rezervista Tavata i Haris Seferović kompletirali su preokret i trijumf ekipe Nika Kovača.

Imao je Hanover prilike u finišu da dođe do izjednačenja i produžetaka, ali je golman Hradecki maestralno zaustavio sve pokušaje domaćina i odveo Ajntraht u narednu rundu.

DFB Pokal, 1/8 finala:
Sportfrojnde Lote – Minhen 1860 2:0
Sandhauzen – Šalke 04 1:4
Borusija Dortmund – Herta BSC 1:1 (penali 3:2)
Hanover 96 – Ajntraht Frankfurt 1:2

Utorak:
Hamburger SV – Keln 2:0
Astorija Valdorf – Arminija Bilefeld 1:1 (penali 4:5)
Bajern Minhen – Volfsburg 1:0
Grojter Firt – Borusija Menhengladbah 0:2

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar