Трамп снажно подржао НАТО

Амерички предсједник Доналд Трумп заложио се за строжије мјере контроле имиграната који улазе у САД док се његова контроверзна извршна уредба од 27. јануара налази пред Окружним апелационим судом у Сан Франциску, гдје се до поноћи по централноевропском времену може подносити судска аргументација.

Свијет 06.02.2017 | 23:11
Трамп снажно подржао НАТО
Обраћајући се војницима у америчкој Централној команди вазудушних снага на Флориди Трамп је рекао: "Треба нам снажан програм тако да људи који нас воле и воле нашу земљу могу завршити тако што ће им бити дозвољен улазак, а они који хоће да нас униште ће бити задржани ван".

Трамп је додао да ће "слобода, безбједност и правда превладати".

Амерички предсједник је такође упозорио да је "група 'Исламска држава' у кампањи геноцида и разарања широм свијета" поручујући им да ће "те снаге смрти и деструкције Америка и њени савзници побиједити".

Трамп је обраћајући се америчком војном персоналу у бази поручио "ми снажано подржавамо НАТО". Овај коментар стиже дан након његовог разговора са генералним секретаром НАТО -а, Јенсом Столтенбергом.

Током тог разговора договорио се за сусрет са НАТО лидерима крајем маја у Бриселу.

Његови ранији ставови о НАТО-у изазвали су велику забринутост савезника будући је овај савез назаво "застарелим" и поручио им да ће морати више да плаћају ако желе да опстане.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тито

07.02.2017 05:09

Овај незна ста хоце сад против сад за

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

07.02.2017 09:36

Гдје је Сесељ сада да објасни ово ?