Tramp snažno podržao NATO

Američki predsjednik Donald Trump založio se za strožije mjere kontrole imigranata koji ulaze u SAD dok se njegova kontroverzna izvršna uredba od 27. januara nalazi pred Okružnim apelacionim sudom u San Francisku, gdje se do ponoći po centralnoevropskom vremenu može podnositi sudska argumentacija.

Svijet 06.02.2017 | 23:11
Tramp snažno podržao NATO
Obraćajući se vojnicima u američkoj Centralnoj komandi vazudušnih snaga na Floridi Tramp je rekao: "Treba nam snažan program tako da ljudi koji nas vole i vole našu zemlju mogu završiti tako što će im biti dozvoljen ulazak, a oni koji hoće da nas unište će biti zadržani van".

Tramp je dodao da će "sloboda, bezbjednost i pravda prevladati".

Američki predsjednik je takođe upozorio da je "grupa 'Islamska država' u kampanji genocida i razaranja širom svijeta" poručujući im da će "te snage smrti i destrukcije Amerika i njeni savznici pobijediti".

Tramp je obraćajući se američkom vojnom personalu u bazi poručio "mi snažano podržavamo NATO". Ovaj komentar stiže dan nakon njegovog razgovora sa generalnim sekretarom NATO -a, Jensom Stoltenbergom.

Tokom tog razgovora dogovorio se za susret sa NATO liderima krajem maja u Briselu.

Njegovi raniji stavovi o NATO-u izazvali su veliku zabrinutost saveznika budući je ovaj savez nazavo "zastarelim" i poručio im da će morati više da plaćaju ako žele da opstane.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tito

07.02.2017 05:09

Ovaj nezna sta hoce sad protiv sad za

ODGOVORITE
Name

Pendula

07.02.2017 09:36

Gdje je Seselj sada da objasni ovo ?