Ухапшени исламски терористи у Турској

Турска полиција ухапсила је исламске терористе Аднана Шутковића и Зулхајрата Сеадинија, осумњичене да су намјеравали да почине терористички напад у Њемачкој, пишу франкфуртске "Вести".

Свијет 06.02.2017 | 19:07
Ухапшени исламски терористи у Турској
Шутковић и Сеадини допутовали су у Турску из Сирије, а сумња се да су намјеравали да се врате у Њемачку, гдје су раније живјели и почине терористички напад.

Према још непотврђеним информацијама, Шутковић је из Србије и живио је у Хамбургу, а Сеадини је рођен у Македонији, одакле се одселио у Бремен.

Обојица се већ дуго налазе на потјерницама Интерпола, а Шутковић је виђен на пропагандном снимку "Исламске државе" у којем је приказано убиство непознате особе.

Њемачки дневник "Билд" пише да остаје да се види да ли ће они из Њемачке бити депортовани у земље поријекла. Иако су обојица одрасла у Њемачкој, имају и држављанство земаља одакле су им родитељи.

Како би се сакрили од полиције, Шутковић и Сеадини су се подвргли операцији трансплантације косе, али су и поред тога откривени и ухапшени.

Шутковић је послије хапшења тврдио да се зове Александар Митић, а да је пресадио косу како би "љепше изгледао".

Он се правдао да је у Турску дошао јер је трансплантација косе јефтинија него у Хамбургу.

Турски истражитељи су, међутим, крајем јануара утврдили идентитет двојице исламиста, спријечивши тако вјероватно још један терористички напад у Њемачкој, наводе франкфуртске "Вести".

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар