Ивани ''Фебруарска награда'', новац дала породилишту!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић награђена Фебруарском наградом Новог Сада. Новчани део награде донирала новосадском породилишту "Бетанија". Ивана Шпановић ЗАБЛИСТАЛА на додели Фебруарске награде Новог Сада! Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је Фебруарску награду нашој најбољој атлетичарки Ивани Шпановић на свечаној академији која је поводом Дана града организована у Српском народном позоришту.

Остали спортови 01.02.2017 | 21:10
Ивани ''Фебруарска награда'', новац дала породилишту!
Атлетичарки Ивани Шпановић на Свечаној академији одржаној у Српском народном позоришту, поводом Дана Града Новог Сада, уручено највеће градско признање - Фебруарска награда!

Ивани Шпановић ту награду уручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је рекао да је она својим резултатима проносила славу Новог Сада широм света и да је заслужено освојила то признање.

Захваљујући се на добијеној награди Ивана Шпановић је рекла да се у хуманитарне сврхе одриче новчаног дела награде, који износи 130.000 динара, а који је донирала новосадском породилишту "Бетанија".

"За мене је велика част да сам се уопште нашла на листи кандидата за добијање овог великог признања, а тек чињеница да сам и добитник Фебруарске награде чини ме веома поносном", рекла је Шпановић.

Овогодишња лауреаткиња нагласила је да је одлука да баш њој припадне престижна награда за њу била велико изненађење судећи по великим именима која су протеклих година и деценија добила то признање.

- Ово је за мене велики подстрек и поносна сам што живим у Новом Саду – кратка је била Ивана Шпановић у обраћању медијима, док је пленила изгледом и блистала у белој хаљини.

Она је истакла да се сада види да је 2008. године донела добру одлуку када је прешла у Атлетски клуб Војводина и када је одлучила да се пресели у Нови Сад за који је казала да је њен град и да ће у њему наставити да живи и након завршетка спортске каријере.

Ивана Шпановић је рођена у Зрењанину 10. маја 1990. године. Атлетиком је почела да се бави 1997. године у Атлетском клубу Пролетер из Зрењанина. Врло брзо направила је врхунске резултате у дисциплини скок у даљ, након чега је постала чланица АК Војводина и узела прву велику медаљу на првенству света за млађе јуниорке.

Са тренером Гораном Обрадовићем почела је да сарађује 2010. године и од 2013. године до данас освајила је осам узастопних медаља на великим такмичењима.

Рекордерка је Србије у скоку у даљ у свим узрасним категоријама, као и у дисциплини 60 метара и петобој.

Само прошле године, Ивана Шпановић освојила је сребро на Светском првенству у дворани, потом злато на Европском првенству, бронзу на Олимпијским играма у Рију, а прошлу годину завршила је као победница Дијамантске лиге за 2016.

Честитајући Ивани на најпрестижнијем градском признању, градоначелник Вучевић је рекао да је Скупштина Града једногласно донела најбољу могућу одлуку да управо њој додели Фебруарску награду.

Вучевић је рекао да је 1. фебруар дан Европске престонице културе 2021. да је дан Омладинске престонице Европе 2019. да је дан Новог Сада.

"Причу о нашем граду вековима причају они који су га стварали. 1748. године Петроварадински шанац је добио статус града, добио је ново име, право на грб и право да убира порез. Није било лако од мочварне вароши створити европску престоницу, али они који су стварали Нови Сад веровали су да је то могуће, као што и ми треба да верујемо да ће Нови Сад бити још бољи", рекао је Вучевић.

Он је том приликом подсетио да је Скупштина града једногласно донела одлуку да се Ивани додели то признање због сјајних резултата на међународним такмичењима на којима је промовисала и Нови Сад и Србију.

- Као добитница једног од најпрестижнијих градских признања Ивана улази на списак вечних Новосађана и надам се да ће јој то бити подстрек да нам донесе још пуно медаља – изјавио је Вучевић.

Свечаној академији присуствовао је рекордан број делегација градова из иностранства са којима је Нови Сад град побратим или има пријатељске односе.

Подсетимо, Фебруарска награда додељује се грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.

Поред голубице, дела вајара Андреја Васиљевића, награда садржи и новачни део у износу од 130 хиљада динара.

Извор: мондо.рс/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар