Бојиновић мора у затвор, Карабатић се извукао!

Донета пресуда за намештање утакмице из 2012. године...

Остали спортови 01.02.2017 | 21:45
Бојиновић мора у затвор, Карабатић се извукао!
Некадашњи рукометни репрезентативац Србије Младен Бојиновић осуђен је у Француској на четири месеца затворске казне због намештања резултата! Поред бившег играча Партизана и Барселоне иза решетака је завршио и Никола Жиле, док се најбољи рукометаш света Никола Карабатић провукао с условном казном.

Поред тога што ће морати да одлежи за превару из 2012. године, Бојиновић ће француској држави морати да плати и 20.000 евра. Жиле је финансијски прошао и лошије. Њему је суд наложио да плати дупло више. Поред наведених играча кажњено је још 15 рукометаша.

Пљуште казне због намештања рукометне утакмице у Француској!

Након што је Суд у Монпељеу казнио браћу Карабатић, Николу и Луку, новчано и условном казном затвора - објављене су казне и за још петорицу умешаних рукометаша.

Један од њих је и бивши капитен репрезентације Србије Младен Бојиновић који је од Суда у Монпељеу кажњен са четири месеца условно и 20 хиљада евра, а најгоре је прошао менаџер букмејкерске куће Никола Жиле који поред исте условне казне мора да плати и 40 хиљада евра.

Осим петорице рукометаша (Драган Гајић, Самуел Онрубија, Примож Прост, Микаел Робин и Исам Теј), у намештање намештање резултата утакмице Монпеље-Сесон из 2012. године умешано је још осам људи, а све новачане казне су у распону од 10 до 40 хиљада евра,

Бојиновић је тренутно играч Трембеја, који се такмичи у Другој лиги Француске, у каријери је између осталих наступао за Партизан, Барселону, Адемар Леон, Пари сен Жермен и Монпеље.

Подсетимо, ради се о клађењу на утакмицу Монпеље - Сесон. Осуђеници су наместили резултат полувремена тог меча, а једна је особа је на тај исход уплатила 100.000 евра.  

Занимљиво, пресуда је донета само три надана након што је Француска постала светски шампион у рукомету у својој домовини, а Никола  Карабатић проглашен за најбољег играча турнира. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар