Bojinović mora u zatvor, Karabatić se izvukao!

Doneta presuda za nameštanje utakmice iz 2012. godine...

Ostali sportovi 01.02.2017 | 21:45
Bojinović mora u zatvor, Karabatić se izvukao!
Nekadašnji rukometni reprezentativac Srbije Mladen Bojinović osuđen je u Francuskoj na četiri meseca zatvorske kazne zbog nameštanja rezultata! Pored bivšeg igrača Partizana i Barselone iza rešetaka je završio i Nikola Žile, dok se najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić provukao s uslovnom kaznom.

Pored toga što će morati da odleži za prevaru iz 2012. godine, Bojinović će francuskoj državi morati da plati i 20.000 evra. Žile je finansijski prošao i lošije. Njemu je sud naložio da plati duplo više. Pored navedenih igrača kažnjeno je još 15 rukometaša.

Pljušte kazne zbog nameštanja rukometne utakmice u Francuskoj!

Nakon što je Sud u Monpeljeu kaznio braću Karabatić, Nikolu i Luku, novčano i uslovnom kaznom zatvora - objavljene su kazne i za još petoricu umešanih rukometaša.

Jedan od njih je i bivši kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović koji je od Suda u Monpeljeu kažnjen sa četiri meseca uslovno i 20 hiljada evra, a najgore je prošao menadžer bukmejkerske kuće Nikola Žile koji pored iste uslovne kazne mora da plati i 40 hiljada evra.

Osim petorice rukometaša (Dragan Gajić, Samuel Onrubija, Primož Prost, Mikael Robin i Isam Tej), u nameštanje nameštanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine umešano je još osam ljudi, a sve novačane kazne su u rasponu od 10 do 40 hiljada evra,

Bojinović je trenutno igrač Trembeja, koji se takmiči u Drugoj ligi Francuske, u karijeri je između ostalih nastupao za Partizan, Barselonu, Ademar Leon, Pari sen Žermen i Monpelje.

Podsetimo, radi se o klađenju na utakmicu Monpelje - Seson. Osuđenici su namestili rezultat poluvremena tog meča, a jedna je osoba je na taj ishod uplatila 100.000 evra.  

Zanimljivo, presuda je doneta samo tri nadana nakon što je Francuska postala svetski šampion u rukometu u svojoj domovini, a Nikola  Karabatić proglašen za najboljeg igrača turnira. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar