Интервју - Сергеј Милинковић Савић: Волео бих да играм у тандему са Матићем!

Сергеј Милинковић Савић се попео на врх Европе, потом и света, са "орлићима", а сада прижељкује да заигра у дресу А репрезентације Србије. И то уз идола - Немању Матића.

Фудбал 28.01.2017 | 19:00
Интервју - Сергеј Милинковић Савић: Волео бих да играм у тандему са Матићем!
Док се то не догоди, Италија бруји о његовим партијама. Везисти Лација лопта је одмалена била омиљена играчка и он је само наставио да се игра, али под рефлекторима тактички најзахтевније лиге, Серије А.

У разговору за Блицспорт, 191 центиметар високи фудбалер је отворено причао о златном доба које проживљава међу небоплавима, репрезентацији, идолима...

- С Лацијом циљам трећу позицију у првенству и пласман у Лигу шампиона. Имамо добру екипу, запажене резултате и потребно је само да наставимо да играмо на начин као до сада. Нико не може да буде задовољан поразом од Јувентуса (0:2) у последњем колу, јер би сваки бод могао да буде пресудан. Морамо да побеђујемо што више утакмица - рекао је Сергеј.

Похвале на рачун ваших партија стижу са свих страна, колико вам то значи?

- Свако признање сигурно да импонује и мотивише да више и јаче радим. Морам да нагласим да велику помоћ имам у нашим играчима у Лацију, Филипу Ђорђевићу и Душану Басти. Лакше је када у екипи постоји неко ко прича истим језиком. Много ми помажу и Сенад Лулић, Иван Варгић и Фрањо Прце.

Разумљиво је што се европски гиганти интересују за вас, да ли је реално да промените средину у овом прелазном року?

- Прија када чујеш или прочиташ да се распитују за тебе, али не размишљам још о одласку из Рима. Очаран сам градом, а Лацио је велики клуб, организација је на врхунском нивоу. Добра атмосфера у свлачионици се пренела на терен и, наравно, навијачи су фантастични.

Због гола главом који сте дали Аталанти пореде вас са Видићем, а ко је ваш фудбалски узор?

- Не само у Србији, већ на читавој планети име Немање Видића важи за једно од највећих у овом спорту. Свако поређење с њим је за мене невероватно. Ипак, због позиције на терену узор ми је Немања Матић. Желео бих да играм с њим у пару. Волим и Златана Ибрахимовића, вансеријски играч.

Размишљате ли о А репрезентацији Србије?

- Повратак у најјачи национални тим не зависи од мене, већ од селектора Славољуба Муслина. Он је тај ко одлучује ко ће играти, а ја чекам позив. Када ме позове сигурно ћу се одазвати и даћу све од себе да браним боје своје државе. Нема веће части него носити дрес Србије - закључује Сергеј Милинковић Савић.

СА "ОРЛИЋИМА" У ПОЉСКУ ПО НОВО ЗЛАТО

На првенству Европе за младе у Пољској, Србија је у групи са Шпанијом, Португалом и Македонијом.

- Очекивања јавности су иста као и нас играча, висок пласман крајем јуна. Добро знамо наше квалитете, па је реално да уђемо у финале. Поштујемо све три селекције у групи, али наша репрезентација има разлога да верује у нову европску круну - јасан је Сергеј.

ЈЕДНОГ ДАНА У ИСТОМ КЛУБУ СА ВАЊОМ

- Срећан сам кад год имам прилику да са рођеним братом Вањом истрчим на терен. Волео бих када бисмо играли за исти клуб, није битно где, само да смо заједно - рекао је старији Милинковић Савић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар