Intervju - Sergej Milinković Savić: Voleo bih da igram u tandemu sa Matićem!

Sergej Milinković Savić se popeo na vrh Evrope, potom i sveta, sa "orlićima", a sada priželjkuje da zaigra u dresu A reprezentacije Srbije. I to uz idola - Nemanju Matića.

Fudbal 28.01.2017 | 19:00
Intervju - Sergej Milinković Savić: Voleo bih da igram u tandemu sa Matićem!
Dok se to ne dogodi, Italija bruji o njegovim partijama. Vezisti Lacija lopta je odmalena bila omiljena igračka i on je samo nastavio da se igra, ali pod reflektorima taktički najzahtevnije lige, Serije A.

U razgovoru za Blicsport, 191 centimetar visoki fudbaler je otvoreno pričao o zlatnom doba koje proživljava među neboplavima, reprezentaciji, idolima...

- S Lacijom ciljam treću poziciju u prvenstvu i plasman u Ligu šampiona. Imamo dobru ekipu, zapažene rezultate i potrebno je samo da nastavimo da igramo na način kao do sada. Niko ne može da bude zadovoljan porazom od Juventusa (0:2) u poslednjem kolu, jer bi svaki bod mogao da bude presudan. Moramo da pobeđujemo što više utakmica - rekao je Sergej.

Pohvale na račun vaših partija stižu sa svih strana, koliko vam to znači?

- Svako priznanje sigurno da imponuje i motiviše da više i jače radim. Moram da naglasim da veliku pomoć imam u našim igračima u Laciju, Filipu Đorđeviću i Dušanu Basti. Lakše je kada u ekipi postoji neko ko priča istim jezikom. Mnogo mi pomažu i Senad Lulić, Ivan Vargić i Franjo Prce.

Razumljivo je što se evropski giganti interesuju za vas, da li je realno da promenite sredinu u ovom prelaznom roku?

- Prija kada čuješ ili pročitaš da se raspituju za tebe, ali ne razmišljam još o odlasku iz Rima. Očaran sam gradom, a Lacio je veliki klub, organizacija je na vrhunskom nivou. Dobra atmosfera u svlačionici se prenela na teren i, naravno, navijači su fantastični.

Zbog gola glavom koji ste dali Atalanti porede vas sa Vidićem, a ko je vaš fudbalski uzor?

- Ne samo u Srbiji, već na čitavoj planeti ime Nemanje Vidića važi za jedno od najvećih u ovom sportu. Svako poređenje s njim je za mene neverovatno. Ipak, zbog pozicije na terenu uzor mi je Nemanja Matić. Želeo bih da igram s njim u paru. Volim i Zlatana Ibrahimovića, vanserijski igrač.

Razmišljate li o A reprezentaciji Srbije?

- Povratak u najjači nacionalni tim ne zavisi od mene, već od selektora Slavoljuba Muslina. On je taj ko odlučuje ko će igrati, a ja čekam poziv. Kada me pozove sigurno ću se odazvati i daću sve od sebe da branim boje svoje države. Nema veće časti nego nositi dres Srbije - zaključuje Sergej Milinković Savić.

SA "ORLIĆIMA" U POLJSKU PO NOVO ZLATO

Na prvenstvu Evrope za mlade u Poljskoj, Srbija je u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

- Očekivanja javnosti su ista kao i nas igrača, visok plasman krajem juna. Dobro znamo naše kvalitete, pa je realno da uđemo u finale. Poštujemo sve tri selekcije u grupi, ali naša reprezentacija ima razloga da veruje u novu evropsku krunu - jasan je Sergej.

JEDNOG DANA U ISTOM KLUBU SA VANJOM

- Srećan sam kad god imam priliku da sa rođenim bratom Vanjom istrčim na teren. Voleo bih kada bismo igrali za isti klub, nije bitno gde, samo da smo zajedno - rekao je stariji Milinković Savić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar