Туђманов унук постао православац

Игор Туђман (37), унук покојног хрватског предсједника Фрања Туђмана постао је православац. Крстио се у православној цркви, у којој је и добио и ново крштено име.

Регион 25.01.2017 | 18:05
Туђманов унук постао православац
Унук првог хрватског предсједника каже да је одавно хтио да пређе у православну вјеру и открива да је на крштењу узео ново крсно име - Александар, пише Ало.

Овај црквени обред, како каже, обавио је у строгој тајности, у једној православној цркви у Хрватској.

"Сада користим и крштено име, пошто ми гордо звучи. Уопште ми не смета што ми неки пријатељи приговарају да је српско јер ми Београд није стран нити мени сметају Срби. Нисам уопште хрватски националиста", истиче Игор Туђман.

Туђманов унук наглашава да се на тај корак одлучио јер људе "не дијели по националости, већ по томе какав је ко човјек”, а онда се и осврнуо на прошлост свог дједа.

"Па и мој дјед Фрањо и његова породица су живјели у Београду, а и његова два унука имају српска имена", подсјећа Туђманов унук.

Игор Туђман наводи да ново име сада користи у послу којим се бави и да се не обазире шта ће о томе да мисли његова породица.

"Сада живим и радим у Кану, а у новом послу више не користим презиме Туђман како неко не би помислио да ме породица гура у каријери", додаје Туђманов потомак.

Он каже да му је у Кану у посљедње двије и по године упала сјекира у мед и да тамо ради на новим пројектима.

"У Кану снимам емисије о ноћном животу, аутомобилима, музици и спорту. Такође, снимам докуменатарну серију о свом животу и разне рекламе. У фебруару ми излази и музички албум", хвали се Туђман, који се, судећи по фотографијама које је снимио чувени француски фотограф, обрео и на црвеном тепиху за вријеме филмског фестивала у Кану.

Игор се похвалио и фотографијом на којој је са Ћићолином, познатом италијанском порно-глумицом.



"С њом сам се састао на једном модном догађају у Риму и спојила ме је са неким важним људима", каже Игор.

Он тврди да више не снима филмове за одрасле, као што је то чинио прије неколико година. Игор је син загребачког љекара Мирослава Туђмана, коме је Фрањо Туђман био стриц. У ранијим изјавама је истицао да од рата наовамо није баш у најсјајнијим односима са остатком породице Туђман.

У жижу јавности је доспио након што је 7. фебруара 2013. са тадашњом супругом Наташом опљачкао Београђанина В. В. , због чега је у затвору провео двије године, а у априлу 2015. је напустио Србију. Док је био у притвору у Београду, Игору је цимер био Марко Мишковић, син бизнисмена Мирослава Мишковића, који му је на растанку поклонио скоро сву своју гардеробу.

Како пише "Ало!", Мишковић и остали цимери нису могли да спавају од Игора, који није престајао да прича у ћелији затвора у Устаничкој улици. Игор Туђман је најављивао и да има жељу да сними дует са пјевачицом Сандром Африком и Секси Сандром, али су се оне оглушиле о његову жељу.

Он каже да се развео од супруге Наташе Ивкошић и да има нову љубав у Кану, гдје живи у посљедње двије и по године. Занимљиво је и да је његова бивша, која се бави пјевањем и манекенством, узела умјетничко презиме Москва, под којим наступа по Хрватској и иностранству.

(Ало)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

перо

25.01.2017 17:08

Сад га додик прима за савјетника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благоје

25.01.2017 17:44

Није битно која је вјера , битно је да се правилно и искрено проводи и тумачи , ниједна вјера не мрзи и не убија , само су за мир и помоћ другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

25.01.2017 18:42

Од Срба су и постали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

25.01.2017 18:42

Знаци прекрставање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покајање

25.01.2017 21:41

Не треба улазити у мотиве али могуће да је човјек одлучио промијенити начин живота обзиром да је био у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

26.01.2017 17:15

Јели у овоме уцествовао и СТЕПИНАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

26.01.2017 17:59

88 На даље нити једно Српско дијете које је, кренуло у основну школу,у Загребу свима су у Ђачке књижие уписивали Вјероисповијест-Католик без да су питали Родитеље 100% ,гарантујем ако ме неко демантује,нека поткријепи а Ја имам Доказ стопостотни.А мој Анте везано за Твога Степинца и он је из Жумберка и они тамо муку муче Као Католици источног обреда јер им стварају проблеме називају их Трофазни и свашта преживљавају,веома,веома добро ми је позната та демократија.

Name

реYу

26.01.2017 18:47

Опа тиси стар а вас по дзуиц је цвијеце и драза пусти те глупе изјаве сто пласирате сваки дан и јадикујете када је србин у питању тад је у реду а неко други није само ти се исплаци бице ти лаксе.

Name

26.01.2017 19:35

Одговор за ре-Је..... и Поп Ђуић и Д.Михајловић,ти си неки конвертит и Сваком Лонцу желиш бити поклопац,само се твоји коментари налазе у сваком наслову изгледа да немаш што друго него Ј..... Г......

Name

РЕ yу

26.01.2017 21:26

Осарио си ти друзе мој а дали радим гледам коментаре и питам се дали ви признајете неког другог и разлицитости патис ти за том југом зиви ти у њој јос и колико хоцес нека зиви когод хоце и гдје хоце у васје такозвана армија бих хрвацка војска злоцинацка УЗИВАЈ у YУ