Tuđmanov unuk postao pravoslavac

Igor Tuđman (37), unuk pokojnog hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana postao je pravoslavac. Krstio se u pravoslavnoj crkvi, u kojoj je i dobio i novo kršteno ime.

Region 25.01.2017 | 18:05
Tuđmanov unuk postao pravoslavac
Unuk prvog hrvatskog predsjednika kaže da je odavno htio da pređe u pravoslavnu vjeru i otkriva da je na krštenju uzeo novo krsno ime - Aleksandar, piše Alo.

Ovaj crkveni obred, kako kaže, obavio je u strogoj tajnosti, u jednoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj.

"Sada koristim i kršteno ime, pošto mi gordo zvuči. Uopšte mi ne smeta što mi neki prijatelji prigovaraju da je srpsko jer mi Beograd nije stran niti meni smetaju Srbi. Nisam uopšte hrvatski nacionalista", ističe Igor Tuđman.

Tuđmanov unuk naglašava da se na taj korak odlučio jer ljude "ne dijeli po nacionalosti, već po tome kakav je ko čovjek”, a onda se i osvrnuo na prošlost svog djeda.

"Pa i moj djed Franjo i njegova porodica su živjeli u Beogradu, a i njegova dva unuka imaju srpska imena", podsjeća Tuđmanov unuk.

Igor Tuđman navodi da novo ime sada koristi u poslu kojim se bavi i da se ne obazire šta će o tome da misli njegova porodica.

"Sada živim i radim u Kanu, a u novom poslu više ne koristim prezime Tuđman kako neko ne bi pomislio da me porodica gura u karijeri", dodaje Tuđmanov potomak.

On kaže da mu je u Kanu u posljednje dvije i po godine upala sjekira u med i da tamo radi na novim projektima.

"U Kanu snimam emisije o noćnom životu, automobilima, muzici i sportu. Takođe, snimam dokumenatarnu seriju o svom životu i razne reklame. U februaru mi izlazi i muzički album", hvali se Tuđman, koji se, sudeći po fotografijama koje je snimio čuveni francuski fotograf, obreo i na crvenom tepihu za vrijeme filmskog festivala u Kanu.

Igor se pohvalio i fotografijom na kojoj je sa Ćićolinom, poznatom italijanskom porno-glumicom."S njom sam se sastao na jednom modnom događaju u Rimu i spojila me je sa nekim važnim ljudima", kaže Igor.

On tvrdi da više ne snima filmove za odrasle, kao što je to činio prije nekoliko godina. Igor je sin zagrebačkog ljekara Miroslava Tuđmana, kome je Franjo Tuđman bio stric. U ranijim izjavama je isticao da od rata naovamo nije baš u najsjajnijim odnosima sa ostatkom porodice Tuđman.

U žižu javnosti je dospio nakon što je 7. februara 2013. sa tadašnjom suprugom Natašom opljačkao Beograđanina V. V. , zbog čega je u zatvoru proveo dvije godine, a u aprilu 2015. je napustio Srbiju. Dok je bio u pritvoru u Beogradu, Igoru je cimer bio Marko Mišković, sin biznismena Miroslava Miškovića, koji mu je na rastanku poklonio skoro svu svoju garderobu.

Kako piše "Alo!", Mišković i ostali cimeri nisu mogli da spavaju od Igora, koji nije prestajao da priča u ćeliji zatvora u Ustaničkoj ulici. Igor Tuđman je najavljivao i da ima želju da snimi duet sa pjevačicom Sandrom Afrikom i Seksi Sandrom, ali su se one oglušile o njegovu želju.

On kaže da se razveo od supruge Nataše Ivkošić i da ima novu ljubav u Kanu, gdje živi u posljednje dvije i po godine. Zanimljivo je i da je njegova bivša, koja se bavi pjevanjem i manekenstvom, uzela umjetničko prezime Moskva, pod kojim nastupa po Hrvatskoj i inostranstvu.

(Alo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

pero

25.01.2017 17:08

Sad ga dodik prima za savjetnika

ODGOVORITE
Name

Blagoje

25.01.2017 17:44

Nije bitno koja je vjera , bitno je da se pravilno i iskreno provodi i tumači , nijedna vjera ne mrzi i ne ubija , samo su za mir i pomoć drugom.

ODGOVORITE
Name

Xx

25.01.2017 18:42

Od Srba su i postali

ODGOVORITE
Name

Karadoz

25.01.2017 18:42

Znaci prekrstavanje

ODGOVORITE
Name

Pokajanje

25.01.2017 21:41

Ne treba ulaziti u motive ali moguće da je čovjek odlučio promijeniti način života obzirom da je bio u zatvoru

ODGOVORITE
Name

Ante

26.01.2017 17:15

Jeli u ovome ucestvovao i STEPINAC

ODGOVORITE
Name

YU

26.01.2017 17:59

88 Na dalje niti jedno Srpsko dijete koje je, krenulo u osnovnu školu,u Zagrebu svima su u Đačke knjižie upisivali Vjeroispovijest-Katolik bez da su pitali Roditelje 100% ,garantujem ako me neko demantuje,neka potkrijepi a Ja imam Dokaz stopostotni.A moj Ante vezano za Tvoga Stepinca i on je iz Žumberka i oni tamo muku muče Kao Katolici istočnog obreda jer im stvaraju probleme nazivaju ih Trofazni i svašta preživljavaju,veoma,veoma dobro mi je poznata ta demokratija.

Name

reYu

26.01.2017 18:47

Opa tisi star a vas po dzuic je cvijece i draza pusti te glupe izjave sto plasirate svaki dan i jadikujete kada je srbin u pitanju tad je u redu a neko drugi nije samo ti se isplaci bice ti lakse.

Name

YU

26.01.2017 19:35

Odgovor za re-Je..... i Pop Đuić i D.Mihajlović,ti si neki konvertit i Svakom Loncu želiš biti poklopac,samo se tvoji komentari nalaze u svakom naslovu izgleda da nemaš što drugo nego J..... G......

Name

RE yu

26.01.2017 21:26

Osario si ti druze moj a dali radim gledam komentare i pitam se dali vi priznajete nekog drugog i razlicitosti patis ti za tom jugom zivi ti u njoj jos i koliko hoces neka zivi kogod hoce i gdje hoce u vasje takozvana armija bih hrvacka vojska zlocinacka UZIVAJ u YU