Енди о Новаку: Како је неко могао уопште да помисли…?!

Енди Мари изненађен је поразом Новака Ђоковића на Аустралијан опену, али каже да није реално очекивати да један човек доминира током читаве каријере.

Тенис 20.01.2017 | 20:15
Енди о Новаку: Како је неко могао уопште да помисли…?!
Ђоковић је завршио учешће на првом Гренд слему сезоне већ у другој рунди, поразом од Дениса Истомина у пет сетова.

Новак је тако пропустио прилику да по седми пут подигне пехар намењен победнику у Мелбурну, омогућивши Марију да без највећег ривала игра на турниру који никад није освојио.

“Његова форма у последњих шест месеци се може назвати мучењем само за највише стандарде, али ако га упоредите са многим играчима, онда није тако лош. Рани порази на Вимблдону и Аустралијан опену су разочаравајући, желео је да игра најбоље на тим Гренд слемовима. Ипак, освојио је Мастерс у Канади, играо финале УС опена, финале Завршног Мастерса где је победио петорицу топ10 играча. Освојио је турнир у Дохи прошле недеље. Играо је добро у последњих шест-седам месеци, само није био константан као пре три године. Али како је неко уопште могао да помисли да ће држати тако висок ниво током читаве каријере, не постоји разлог да нешто тако очекујете”, рекао је Мари.

Најбољи играч света истакао је да такав резултат неће утицати на његов наступ.

“За мене не мења ништа јер смо могли да се састанемоу финалу. Нисмо могли да играмо у трећој или четвртој рунди. Не бринем око тога превише, али ако дођете до финала, онда би било утицаја. Много пута сам био у финалима овде, играо против њега и нека су била баш тешка. Није било у плану да играм данас са Новаком, па је мој задатак био да се фокусирам на Сема, уђем чистих мисли и покушам да одиграм добро. То сам и учинио”.

Изненађење је још веће када се у обзир узме чињеница да је Ђоковић шест пута тријумфовао на Аустралијан опену.

“Наравно дас ам изненађен, Новаков рекорд овде говори за себе, имао је невероватних успеха у Мелбурну. Очигледно је да воли услове овде, али је можда после онако дугог првог сета очекивао да Истоминов ниво мало падне. Нисам гледао меч, видео сам можда три-четири поена, не знам шта се тачно догодио”, додао је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар