Видео - Мекинро о Кирјосу: Он је срамота за тенис када губи намјерно!

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро рекао је да је Ник Кирјос срамота за тенис када почне намерно да губи мечеве.

Тенис 20.01.2017 | 21:45
Видео - Мекинро о Кирјосу: Он је срамота за тенис када губи намјерно!
Кирјос је у другом колу Ози опена водио са 2-0 у сетовима против Андреаса Сепија, али се Италијан вратио и славио је са 10:8 у петом сету.

Млади Аустралијанац, који је већ суспендован прошле године због танковања, и на овом мечу је због исте ствари опоменут.

"Знате моју историју и какав сам био током каријере. Не смета ми када неко показује емоције на терену и с времена на време каже неке лоше ствари. Не осуђујем то, али свакако могу то боље да схватим него било ко ко говори о тенису", рекао је Мекинро и додао:

"Оно што не могу да разумем и не могу да прихватим је када Кирјос престане да се труди и даје 100% и почне намерно да губи. Ја бих то назвао срамотом. Ја мислим да је он најталентованији играч света који има мање од 29 година. Могао би да буде најбољи на свету, али је ментално око 200. позиције", додао је легендарни Американац који се није ту зауставио.

"У реду је да показујете емоције, то бих и волео да видим када играте један ја један и када сте препуштени сами себи, али када постане тешко, ти периоди када се он не такмичи, то је срамота за спорт."

Кирјос је на конференцији у први мах добро прихватио критику Мекинроа, али је потом у неколико наврата цинично одговорио на неколико питања са "питајте Мекинроа, он све зна."



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар