Видео: Ево зашто Тео, Џенкинс и Кузмић доминирају Евролигом...!

Почео је други део лигашког дела сезоне у новом, историјском формату Евролиге, а већ се назиру појединци који су обележили такмичење. Међу њима предњачи Милош Теодосић, али и узданице Црвене звезде Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић.

Кошарка 20.01.2017 | 21:15
Видео: Ево зашто Тео, Џенкинс и Кузмић доминирају Евролигом...!
Елитно такмичење изабрало је најбоље у одређеним категоријама ако се гледа само једна утакмица и организовало анкету међу генералним менаџерима клубова.

Они сматрају, чак 62,5 одсто генералних менаџера, да ће Тео освојити МВП признање ове сезоне. Какве партије пружа, готово је извесно да ће најбољи плеј Европе бити и најкориснији играч Евролиге.

На другом месту, са свега 18,75 одсто је његов саиграч Нандо Де Коло, а трећи је Серхио Љуљ (12,5). Теодосић је убедљиво најбољи и међу асистентима (81,25), испред Ника Калатеса и Василиса Спанулиса.



И ту није крај његовим признањима... Капитена Србије виде и као најбољег плеја и играча са највећим коефицијентом интелигенције у Евролиги.

Највеће шансе за "Звезду у успону" дају се, очекивано, Луки Дончићу са 87,5 одсто и било би право чудо да ова награда не оде у руке чудесног кошаркаша Реала. На другој позицији је Звездин Марко Гудурић са 12,5 одсто.

Занимљиво, за најбољег међу шутерима виде бека Реала Џејсија Керола (31,25 одсто), док су иза њега наш Богдан Богдановић, Љуљ и Ендру Гаудлок са по 12,5.

Најбољи дефанзивац је центар Фенербахчеа Екпе Јудо, најспектакуларнији играч Реалов Ентони Рендолф (други је Теодосић), најчвршћи центар московског ЦСКА Кајл Хајнс, а најбољи лидер Спанулис.

Што се тиче појединачних евролигашких утакмица после 17 кола, центар Црвене звезде Огњен Кузмић држи рекорд са 15 скокова против Панатинаикоса, што је највише на једном мечу, јер је толико имао и Латавијус Вилијамс из Уникса против Барселоне.

Бек црвено-белих Чарлс Џенкинс, Американац са српским пасошем, који се у Београду осећа као код куће, предњачи са шест украдених лопти против ЦСКА, колико нико није имао.

Теодосић држи рекорд са седам погођених тројки на једној утакмици, против Бамберга, али и са највећим индексом од 43 поена, против Басконије.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар