Шта су нам све обећали политичари?

Истиномјер је за прошлу годину направио анализу најзанимљивијих и најнеистинитијих изјава изабраних званичника на ентитеским и државном нивоу. Осим неистинитих изјава, много је и неипуњених обећања.

Република Српска 14.01.2017 | 19:37
Шта су нам све обећали политичари?
Компилација недосљедних изјава. На листи са највећим хитовима предњаче ентитески премијери, предсједавајући Савјета министара БиХ, али и лидери најјачих политичких партија. Изабрани званичници нису били шкрти, барем на обећањима, али јесу у реализацији.

Прошлу годину обиљежило је константно кашњене пензија у ФБиХ. Договор је био да буду исплаћиване најкасније до 5. у мјесецу, али нису. У Републици Српској кашњења није било, али јесте празних обећања.

Први јануар је прошао. Умјесто три или пет одсто пензије су повећане за цијелих нула одсто. Премијерским рјечником, обећање није да није испуњено, само је пролонгирано.

Званичницима у Српској не иде баш најбоље са бројевима и статистиком. Предсједник РС у марту прошле године је тврдио да је стандард у Српској бољи него у Федерацији. Српска је - рекао је тада - посљедњих 10 година удуплала бруто друштвени производ.

Ово је једна у низу нетачних тврдњи. Званични подаци кажу да је БДП у Српској увећан 54 одсто у односу на 2015. годину, док је БДП у ФБиХ и даље бољи него у Српској. Могао би бити и бољи да грађани нису превише растрошни - рекао је тамошњи премијер.

Управо таква изјава Фадила Новалића изазвала је бурна реаговања јавности. На друштвеним мрежама грађани су покренули кампању “фадилеопрости”. Новалић, покушавајући да се оправда, направио је нови гаф.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић неколико пута је давао недосљедне изјаве о усвајању механизма координације.

Није реализована ни прича о одржавању избора у Мостару. Многи закони, иако најављени, нису усвојени, неки чак ни разматрани. Много је обећања и за ову годину. Од провођења пресуде Сејдић – Финци, преко кандидатског статуса БиХ у ЕУ, до мање задужености Републике Српске.

Када се узме у обзир чињеница да је и прошла година прошла са много неистинитих изјава и непуњених обећања, лако се да наслутити каква судбина чека нова, која су дата за ову годину, која, притом, није изборна.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЖУЋО

14.01.2017 18:56

ОБЕЋАЊЕ ЛУДИМ РАДОВАЊЕ А ПОШТО ЈЕ У БИХ ВЕЋИНА ГРАЂАНА ЛУДА, РАДОВАЋЕМО СЕ И У ОВОЈ ГОДИНИ. СРЕТНО БУДАЛЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Жучо

14.01.2017 19:45

У праву си Жучо. Шта чес кад је народ наиван, зато нису боље ни заслужили. Нек и даље вјерују оним који пред изборе све и свашта народу обећавају а од тога ништа нема чим се изборе заврше.

Name

Референдум

14.01.2017 21:25

Ма није да нису испуњена само су пролонгирана за идуцу лредизборну кампању

Name

Као у пјесми

14.01.2017 22:27

Само празна обећања дајем ја, више не знам ни да дијелим стварност од сна, па каже - мојим ријечима се смију, чује ли ко, само глупост народна вјерује у то, па опет - само празнааааа обећањааааааа дајем јаааааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПЈ

15.01.2017 08:11

Док не буде наслов-Ста су све проневјерили(покрали) политицари...и ударна вијест- Ухапсен(осудјен) овај и овај...нема зивота у овој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленце

15.01.2017 11:32

Заборавили су бомбастицно, предизборно, обецање Изетбеговица, да це, ако буде изабран, запослитио 100.000 људи.

ОДГОВОРИТЕ