Радомир Антић: ФИФА ће уништити фудбал!

Светско првенство у фудбалу ће од 2026. године бити у новом формату, уместо 32 екипе, за „богињу” ће се борити 48! Шампион света ће се знати после 80 одиграних мечева, уместо досадашњих 64, чиме ће Међонародна фудбалска федерација бити богатија за милијарду долара!

Фудбал 14.01.2017 | 19:00
Радомир Антић: ФИФА ће уништити фудбал!
Највећи заговорник одлуке ФИФА је њен први човек Ђани Инфантино, који је упркос бројним негодовањима највећих клубова добио подршку велике већине националних савеза. Иако за сада није познато где ће се играти Мондијал 2026, Радомир Антић, бивши селектор Србије и тренер највећих шпанских клубова, у разговору за „Ало!” истиче да је новац главни разлог ове промене.

- Чињеница је да ФИФА наставља по своме, финансијски моменат им је најбитнији! Не занима светску кућу фудбала што један Реал има 25 повређених играча по сезони или што клубови не могу да одиграју две утакмице заредом у истом саставу због превеликог броја утакмица. ФИФА мисли да ће да поврати углед који је пољуљан због разних контроверзи тако што ће дати прилику слабијим репрезентацијама да осете сласт играња на највећем фудбалском такмичењу. Ова игра је одавно дошла у ситуацију у којој се све своди на новац, односно на зараду - рекао је Антић за „Ало!”.

Човек фудбала, с којим је Србија последњи пут била учесник неког великог такмичења 2010. на Мондијалу у Јужној Африци, мишљења је да промена формата неће много да утиче на европске селекције.

- Не знам колико је повећање учесника на Светском првенству добро за наш национални тим. Уместо 13 европских селекција на завршници шампионата света сада ће бити 16, што не представља неку велику разлику. Играће се у 16 група од по три репрезентације, што значи да ће бити много теже да се прође прва фаза. Ипак, све што се дешава у фудбалу морамо да прихватимо и да се прилагодимо - поручио је Радомир Антић.

Побунили се клубови

Европска асоцијација клубова (ЕЦА) сматра да су политички разлози пресудили да Међународна фудбалска федерација прошири Светско првенство на 48 репрезентација. „Не видимо суштину зашто би се мењао садашњи формат, када је доказано да је 32 учесника савршена формула. Одлука је донета из политичких разлога и под великим политичким пристиском, због чега жалимо. На наредном састанку видећемо о наредним корацима“, наводи се у саопштењу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар