иПхоне данас прославља 10. рођендан

На данашњи дан 2007. Стив Џобс представио је први иПхоне – уређај који је направио револуцију у свету мобилних телефона.

Информационе технологије 09.01.2017 | 19:59
иПхоне данас прославља 10. рођендан
Џобс је описао иПхоне као “три-у-један уређај”: “иПод са широким екраном осетљивим на додир, револуционарни мобилни телефон и најсавременији уређај за интернет комуникацију”.

иПхоне је од тада представљен у неколико различитих верзија, али је дизајн онакав какав је осмислио Стив Џобс и даље присутан.

У то време, његов концепт деловао је готово претерано амбициозно. Подразумевао је да људи треба да носе прави компјутер у џепу, али се испоставило да је то било баш оно што им је потребно.

“иПхоне је кључни део живота наших корисника”, написао је актуелни извршни директор Аппле-а Тим Кук на десетогодишњицу представљања иПхоне-а. “Данас више него икад мења начин на који комуницирамо, забављамо се, радимо и живимо. иПхоне је поставио стандарде у свету мобилног рачунарства у његовом повоју и ми тек почињемо. Најбоље тек долази”.

Можда је то истина, али ће за многе кориснике Џобсово представљање првог телефона под ознаком иПхоне представљати најсветлији тренутак у историји компаније.


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар