iPhone danas proslavlja 10. rođendan

Na današnji dan 2007. Stiv Džobs predstavio je prvi iPhone – uređaj koji je napravio revoluciju u svetu mobilnih telefona.

Informacione tehnologije 09.01.2017 | 19:59
iPhone danas proslavlja 10. rođendan
Džobs je opisao iPhone kao “tri-u-jedan uređaj”: “iPod sa širokim ekranom osetljivim na dodir, revolucionarni mobilni telefon i najsavremeniji uređaj za internet komunikaciju”.

iPhone je od tada predstavljen u nekoliko različitih verzija, ali je dizajn onakav kakav je osmislio Stiv Džobs i dalje prisutan.

U to vreme, njegov koncept delovao je gotovo preterano ambiciozno. Podrazumevao je da ljudi treba da nose pravi kompjuter u džepu, ali se ispostavilo da je to bilo baš ono što im je potrebno.

“iPhone je ključni deo života naših korisnika”, napisao je aktuelni izvršni direktor Apple-a Tim Kuk na desetogodišnjicu predstavljanja iPhone-a. “Danas više nego ikad menja način na koji komuniciramo, zabavljamo se, radimo i živimo. iPhone je postavio standarde u svetu mobilnog računarstva u njegovom povoju i mi tek počinjemo. Najbolje tek dolazi”.

Možda je to istina, ali će za mnoge korisnike Džobsovo predstavljanje prvog telefona pod oznakom iPhone predstavljati najsvetliji trenutak u istoriji kompanije.


B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar