Партизан продаје Ђурђића због високе плате!

Кратко је трајала епизода Николе Ђурђића у дресу Партизана, повремени репрезентативац напустиће клуб престојећег јануара.

Фудбал 22.12.2016 | 13:00
Партизан продаје Ђурђића због високе плате!
Ђурђић је у Хумску стигао летос као једно од највећих појачања, али је постигао тек два гола на 12 наступа.

"Жао ми је што је ситуација са Николом таква, имао је предиспозиције за добру полусезону. Период прилагођавања није добро прошао, можда је дошао у незгодном тренутку, када је екипа била у кризи и то га је евентуално спутало. Тренер Николић је веровао у њега, давао му шансу, али... Тражимо му клуб па ако га нађемо, реализоваћемо трансфер", рекао је спортски директор Ивица Илиев за новосадски Дневник.

Међутим, слаба голгетерска форма није главни разлог што ће Ђурђић експресно напустити Партизан.

"Ми да смо у прилици да доводимо најбоље нападаче света, одмах бисмо их довели. Овако, отворили смо се онолико колико смо могли. Били смо убеђени да смо направили добар посао и поред тога, али реалност нас је демантовала. Не желим да се Никола увреди, ја га и даље ценим као играча, али ми немамо тај луксуз да преплаћујемо играче. Он има висока примања и ми због тога морамо да реагујемо", додао је Илиев.

"Тренер Николић је веровао у њега, давао му шансу, али... Тражимо му клуб па ако га нађемо, реализоваћемо трансфер", изјавио је спортски директор црно-белих Ивица Илиев.

Дуго су чекали навијачи Партизана да Никола Ђурђић дође у њихов клуб.

Коначно, прошлог лета, после решавања правних питања са Аугзбургом, 30-годишњи нападач представљен је медијима као нови члан црно-белих. Очекивало се да ће Ђурђић бити велико појачање за "парни ваљак".

Али...

Од убојитог нападача нисмо видели много, па су у Партизану морали да признају да су очекивања била далеко већа од оного што је Никола пружио на терену. Спортски директор Ивица Илиев наговестио је за новосадски "Дневник" да ће ускоро доћи до раскида сарадње са Ђурђићем.

Спортски директор црно-белих је додао да је Партизан добро попуњен на најистуренијој позицији у тиму и да је недавно уговор потписан са Леандреом Тавамбом. Илиев, ипак, не искључује могућност и да Ђурђић остане.


"Хајде да сачекамо да видимо шта ће бити. Можда предстојеће припреме донесу нешто ново и за њега и за нас, па да се све промени", подвукао је оперативац црно-белих.

Спортски директор је ипак оставио простора и за промену плана, а доста тога ће зависити од зимских припрема. Сезона у Суперлиги наставља се крајем фебруара.

Момак из Пирота је професионалну каријеру почео у Вождовцу, потом играо за Хугесунд у Норвешкој и Хелсингборг у Шведској за који је наступао и у Лиги шампиона, затим је играо у Бундеслиги у дресу Гројтер Фирта и Аугзбурга, а пре доласка у Партизан кратко је наступао за Мелме и Фортуну Диселдорф.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар