Partizan prodaje Đurđića zbog visoke plate!

Kratko je trajala epizoda Nikole Đurđića u dresu Partizana, povremeni reprezentativac napustiće klub prestojećeg januara.

Fudbal 22.12.2016 | 13:00
Partizan prodaje Đurđića zbog visoke plate!
Đurđić je u Humsku stigao letos kao jedno od najvećih pojačanja, ali je postigao tek dva gola na 12 nastupa.

"Žao mi je što je situacija sa Nikolom takva, imao je predispozicije za dobru polusezonu. Period prilagođavanja nije dobro prošao, možda je došao u nezgodnom trenutku, kada je ekipa bila u krizi i to ga je eventualno sputalo. Trener Nikolić je verovao u njega, davao mu šansu, ali... Tražimo mu klub pa ako ga nađemo, realizovaćemo transfer", rekao je sportski direktor Ivica Iliev za novosadski Dnevnik.

Međutim, slaba golgeterska forma nije glavni razlog što će Đurđić ekspresno napustiti Partizan.

"Mi da smo u prilici da dovodimo najbolje napadače sveta, odmah bismo ih doveli. Ovako, otvorili smo se onoliko koliko smo mogli. Bili smo ubeđeni da smo napravili dobar posao i pored toga, ali realnost nas je demantovala. Ne želim da se Nikola uvredi, ja ga i dalje cenim kao igrača, ali mi nemamo taj luksuz da preplaćujemo igrače. On ima visoka primanja i mi zbog toga moramo da reagujemo", dodao je Iliev.

"Trener Nikolić je verovao u njega, davao mu šansu, ali... Tražimo mu klub pa ako ga nađemo, realizovaćemo transfer", izjavio je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Dugo su čekali navijači Partizana da Nikola Đurđić dođe u njihov klub.

Konačno, prošlog leta, posle rešavanja pravnih pitanja sa Augzburgom, 30-godišnji napadač predstavljen je medijima kao novi član crno-belih. Očekivalo se da će Đurđić biti veliko pojačanje za "parni valjak".

Ali...

Od ubojitog napadača nismo videli mnogo, pa su u Partizanu morali da priznaju da su očekivanja bila daleko veća od onogo što je Nikola pružio na terenu. Sportski direktor Ivica Iliev nagovestio je za novosadski "Dnevnik" da će uskoro doći do raskida saradnje sa Đurđićem.

Sportski direktor crno-belih je dodao da je Partizan dobro popunjen na najisturenijoj poziciji u timu i da je nedavno ugovor potpisan sa Leandreom Tavambom. Iliev, ipak, ne isključuje mogućnost i da Đurđić ostane.


"Hajde da sačekamo da vidimo šta će biti. Možda predstojeće pripreme donesu nešto novo i za njega i za nas, pa da se sve promeni", podvukao je operativac crno-belih.

Sportski direktor je ipak ostavio prostora i za promenu plana, a dosta toga će zavisiti od zimskih priprema. Sezona u Superligi nastavlja se krajem februara.

Momak iz Pirota je profesionalnu karijeru počeo u Voždovcu, potom igrao za Hugesund u Norveškoj i Helsingborg u Švedskoj za koji je nastupao i u Ligi šampiona, zatim je igrao u Bundesligi u dresu Grojter Firta i Augzburga, a pre dolaska u Partizan kratko je nastupao za Melme i Fortunu Diseldorf.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar