Анализа: Да ли је Родригез највећи Перезов промашај?!

Дошао је као мега звезда, плаћен је 88 милиона евра, дата му је и "десетка", чак је и један Месут Озил морао да оде и отвори му место у тиму.

Фудбал 20.12.2016 | 00:00
Анализа: Да ли је Родригез највећи Перезов промашај?!
Дошао је као мега звезда, плаћен је 88 милиона евра, дата му је и "десетка", чак је и један Месут Озил морао да оде и отвори му место у тиму.

Одлази као резервиста, незадовољан статусом, а од скоро и непожељан у клубу јер се његово незадовољство осећа не само у свлачионици, већ и широм Мадрида и Шпаније.

Фудбалер мадридског Реала Џејмс Родригез наљутио је челнике клуба због честих јавних наступа и незадовољства статусом, па ће у јануару напустити редове првака Европе, преноси "Марца" и наводи да је Колумбијац често причао како жели већу минутажу и бољу улогу у тиму, последњи пут после освојене титуле на Светском првенству за клубове у Јапану, што је "кап која је прелила чашу" код управе Реала.

Питање је колико ће Реал моћи да добије за популарног "Хамеса", који је у Европу стигао 2011. као "проналазак" чувене скаутинг организације Порта, а после три сезоне на "Драгау" (32 гола, 105 утакмица), јака менаџерска комбинација одвела га је, мимо очекивања, у Монако за који је играо у сезони 2013/14 и постигао 12 голова на 38 утакмица.

Монако, који га је платио великих 45 милиона евра, морао је да га прода већ наредног лета, након што је Родригез блистао у дресу Колумбије на Светском првенству у Бразилу, постигао један од најлепших голова на турниру и учинио да навијачи те репрезентације релативно лако преболе тешку повреду Радамела Фалкаа.

Председник Реала Флорентино Перез, у том тренутку уверен да клуб сваког лета мора да доводи нове звезде, одлучио је да га учини једним од најскупље плаћених фудбалера на свету и, потом, "потера" најбољег асистента Примере, Озила, у Арсенал, за готово половину новца која је издвојена за Родригеза (45 милиона евра).

Према једној верзији приче, Перез је те 2014. године довео Колумбијца Родригеза и Мексиканце Чичарита Ернандеза (фудбал) и Густава Ајона (кошарка), како би лакше добио тендере за изградње аутопутева у те две јужноамеричке земље, сходно томе што се његов приватан бизнис заснива на грађевинским радовима и мегаломанским пројектима широм света.

Ово никада није доказано.

Било како било, да ли је Реал у фудбалском смислу изгубио или добио може се лако закључити, јер двојицу офанзивних везиста, Озила и Родригеза, гледамо скоро сваког викенда на ТВ екранима.

Додуше, Родригеза нешто ређе.

Он је блистао код Карла Анћелотија и у првој сезони на "Сантијаго Бернабеу" стадиону дао 17 голова на 46 утакмица, био је у првом плану и код Рафаела Бенитеза, а доласком Зинедина Зидана пао је у други план и одатле се тешко "извлачи" чак и када првака Европе погоди серија повреда уз неизоставне суспензије.

Зидан му је ове сезоне дао шансу осам пута у Примери и још осам пута у свим такмичењима, па је и реално да напусти клуб – јер иако није оправдао "десетку" у Реалу, важи за сувише доброг играча за седење на клупи.

Проблем би могла да представља блокада регистровања нових играча коју Реал има због кршења ФИФА прописа код трансфера, тако да би његов одлазак скратио Зиданову клупу, а сезона је дуга баш као и суспензија (годину и по дана).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар