Analiza: Da li je Rodrigez najveći Perezov promašaj?!

Došao je kao mega zvezda, plaćen je 88 miliona evra, data mu je i "desetka", čak je i jedan Mesut Ozil morao da ode i otvori mu mesto u timu.

Fudbal 20.12.2016 | 00:00
Analiza: Da li je Rodrigez najveći Perezov promašaj?!
Došao je kao mega zvezda, plaćen je 88 miliona evra, data mu je i "desetka", čak je i jedan Mesut Ozil morao da ode i otvori mu mesto u timu.

Odlazi kao rezervista, nezadovoljan statusom, a od skoro i nepoželjan u klubu jer se njegovo nezadovoljstvo oseća ne samo u svlačionici, već i širom Madrida i Španije.

Fudbaler madridskog Reala Džejms Rodrigez naljutio je čelnike kluba zbog čestih javnih nastupa i nezadovoljstva statusom, pa će u januaru napustiti redove prvaka Evrope, prenosi "Marca" i navodi da je Kolumbijac često pričao kako želi veću minutažu i bolju ulogu u timu, poslednji put posle osvojene titule na Svetskom prvenstvu za klubove u Japanu, što je "kap koja je prelila čašu" kod uprave Reala.

Pitanje je koliko će Real moći da dobije za popularnog "Hamesa", koji je u Evropu stigao 2011. kao "pronalazak" čuvene skauting organizacije Porta, a posle tri sezone na "Dragau" (32 gola, 105 utakmica), jaka menadžerska kombinacija odvela ga je, mimo očekivanja, u Monako za koji je igrao u sezoni 2013/14 i postigao 12 golova na 38 utakmica.

Monako, koji ga je platio velikih 45 miliona evra, morao je da ga proda već narednog leta, nakon što je Rodrigez blistao u dresu Kolumbije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, postigao jedan od najlepših golova na turniru i učinio da navijači te reprezentacije relativno lako prebole tešku povredu Radamela Falkaa.

Predsednik Reala Florentino Perez, u tom trenutku uveren da klub svakog leta mora da dovodi nove zvezde, odlučio je da ga učini jednim od najskuplje plaćenih fudbalera na svetu i, potom, "potera" najboljeg asistenta Primere, Ozila, u Arsenal, za gotovo polovinu novca koja je izdvojena za Rodrigeza (45 miliona evra).

Prema jednoj verziji priče, Perez je te 2014. godine doveo Kolumbijca Rodrigeza i Meksikance Čičarita Ernandeza (fudbal) i Gustava Ajona (košarka), kako bi lakše dobio tendere za izgradnje autoputeva u te dve južnoameričke zemlje, shodno tome što se njegov privatan biznis zasniva na građevinskim radovima i megalomanskim projektima širom sveta.

Ovo nikada nije dokazano.

Bilo kako bilo, da li je Real u fudbalskom smislu izgubio ili dobio može se lako zaključiti, jer dvojicu ofanzivnih vezista, Ozila i Rodrigeza, gledamo skoro svakog vikenda na TV ekranima.

Doduše, Rodrigeza nešto ređe.

On je blistao kod Karla Anćelotija i u prvoj sezoni na "Santijago Bernabeu" stadionu dao 17 golova na 46 utakmica, bio je u prvom planu i kod Rafaela Beniteza, a dolaskom Zinedina Zidana pao je u drugi plan i odatle se teško "izvlači" čak i kada prvaka Evrope pogodi serija povreda uz neizostavne suspenzije.

Zidan mu je ove sezone dao šansu osam puta u Primeri i još osam puta u svim takmičenjima, pa je i realno da napusti klub – jer iako nije opravdao "desetku" u Realu, važi za suviše dobrog igrača za sedenje na klupi.

Problem bi mogla da predstavlja blokada registrovanja novih igrača koju Real ima zbog kršenja FIFA propisa kod transfera, tako da bi njegov odlazak skratio Zidanovu klupu, a sezona je duga baš kao i suspenzija (godinu i po dana).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar