Поштовати људска права миграната

Министарство безбједности БиХ позвало је поводом 18. децембра - Међународног дана миграната, све институције да уложе неопходне напоре како би на најбољи могући начин одговориле актуелним миграцијским изазовима, поштујући људска права свих миграната.

Босна и Херцеговина 18.12.2016 | 10:49
Поштовати људска права миграната
Из Министарства безбједности БиХ саопштено је да је током ове године БиХ наставила да развија миграцијски правни оквир доношењем више докумената, како би побољшала управљање миграцијским токовима и унаприједила права миграната.

"Креирајући стратешки оквир за управљање миграцијама и азилом, БиХ је препознала законите мигранте као лица које својим вјештинама и способностима могу да придонесу развоју и напретку земље", наведено је у саопштењу.

Према наводима из Министарства, БиХ је показала одлучност у смањењу незаконитих кретања и сузбијању кријумчарења и трговине људима у различите сврхе.

Генерална скупштина Уједињених нација 2000. године прогласила је 18. децембар Међународним даном миграната.

На тај дан, 1990. године, усвојена је Конвенција о заштити права свих радника миграната и чланова њихових породица.

Миграције се сматрају једним од највећих глобалних изазова на почетку 21. вијека јер је данас више људи у покрету, него у било којем другом тренутку у историји човјечанства.

Узрок за велику покретљивост може се пронаћи у економским разлозима, али и у природним катастрофама и ратовима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

патриоте

18.12.2016 19:31

Кад ови у Цеској смију на њих и пуцати.......???

ОДГОВОРИТЕ