Мектић: Све боља регионална сарадња

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је на Министарском форуму о правосуђу и унутрашњим пословима ЕУ и Западног Балкана, који се одржава на Брду код Крања, да БиХ даје пуни допринос јачању сарадње и сигурности региона и ЕУ, те да ће наставити да сарађује у свим иницијативама чији је циљ заједнички одговор на глобалне безбједносне изазове.

Босна и Херцеговина 16.12.2016 | 14:15
Мектић: Све боља регионална сарадња
Мектић је подржао предложени концепт интегрисаног управљања унутрашњом безбједношћу на Западном Балкану, оцијенивши да ће се на овај начин избјећи дуплирања у вођењу истрага и нерационално трошење људских и материјалних средстава, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

На форуму је разговарано и о мигрантско-избјегличкој кризи која по свом обиму, изазовима које носи, те политичким посљедицама представља једну од најважнијих глобалних и регионалних криза у свијету и Европи.

С обзиром да је избјеглички талас заобишао БиХ, Мектић је рекао да су безбједносне агенције у БиХ фокусиране на борбу против кријумчарења и трговине људима.

"Наши тренутни приоритети јесу јачање Граничне полиције, јачање капацитета Службе за послове са странцима и у подручју азила, те потпуна реализација споразума о реадмисији, с циљем боље контроле граница и спречавања незаконитих улазака", истакао је Мектић.

Министри унутрашњих послова су посебну пажњу посветили проблему илегалне трговине оружјем, који постаје све већи безбједносни изазов, како за регион, тако и за ЕУ, јер се користи за извршење најтежих кривичних дјела, па и терористичке акте.

Мектић је истакао задовољство чињеницом да је унапријеђена регионална сарадња и координација у овој области, путем размјене информација, да се проводе паралелне истраге, па и формирају заједнички истражни тимови за истраге кријумчарења оружја.

Министри су се данас обавезали на даље јачање сарадње у овој области прихватањем заједничке изјаве којом су дефинисани циљеви и будуће заједничко дјеловање земаља ЕУ и Западног Балкана.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игор

16.12.2016 15:37

Не зна се ко боље сарадјује. И овај Мектиц трла баба лан. Двије и по године имате власт . Реализација нула ( 0 ). Ниједна афера нема епилог. Реци постено превисе је лопова не могу ја ту ниста и цао. Примај плату и цути као и остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

16.12.2016 16:34

Ето ти ћеш нешто урадити и онај твој лупеж!

Name

Гојко

16.12.2016 17:12

Све је то за добро народа, ха, ха, ха!? Глупи народе, сисај мотку!

Name

бака

16.12.2016 16:14

Мектицу са тобом се осјецамо сигурни.

ОДГОВОРИТЕ