Да ли знате ко је најгори играч Премијер лиге?!

Отишао човек у дебео минус...!

Фудбал 11.12.2016 | 21:30
Да ли знате ко је најгори играч Премијер лиге?!
Сећате ли се Мартина Келија? Пуно се тога очекивало од њега, али овај 26-годишњи десни бек није испунио очекивања. Почео је каријеру на Енфилду, у Ливерпулу су дуго веровали како су трајно решили позицију уз десну аут линију и то младићем из своје школе, а ни Кели није пружао слабе игре. Штавише, 2012. уписао је и један наступ у репрезентацији Енглеске, али му је последњих година каријера ипак кренула силазном путањом.

Никада се Кели није усталио као члан прве екипе Ливерпула, у шест сениорских сезона на Енфилду уписао је тек 33 првенствена меча, па је 2014. срећу потражио у Кристал Паласу и то у скромном трансферу вредном 2.000.000 евра. Прве сезоне на Селхурст парку оправдао је очекивања, али је онда и у новој екипи уследио пад који је кулминирао ове сезоне. Наиме, Кели је тренутно најгоре оцењени играч Премијер лиге.

Познати портал Сqуаwка оцењује учинак свих играча у Енглеској, а ова напредна статистика има и негативне бодове. Њих углавном добијају голмани, међутим, међу њих се ове године умешао и Мартин Кели. Наиме, он је за своје досадашње партије ове сезоне оцењен са -144 бода. Ако узмемо у обзир само играче који су заиграли у барем половини утакмица (7), гори од њега само су Дејвид Маршал и Стив Манданда, голмани Хала и Кристал Паласа.

Гледајући момке у одбрани Паласа, Кели једини има негативну статистику – најближи њему је Демијен Дилејни (6 бодова) док остали играчи попут Томкинса, Дана и Ворда имају преко 100 бодова. Кели је освојио само 20% дуела што је катастрофална статистика за било ког одбрамбеног играча, а и у осталим статистичким категоријама убедљиво је најслабији. Све у свему, довољно за титулу најгорег играча досадашњег дијела Премијершипа...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар