ФРА: Ница прва на табели, сјајне асистенције Дантеа!

Данте као Тео! Ница опет гледа са висине! Бразилски штопер као руком делио лопте за голове! Фудбалери Нице победили су на домаћем терену против Тулуза – 3:0, у оквиру 16. кола француског шампионата и учврстили се на табели. Гарсијин Марсељ почео да игра фудбал! Иначе, ово је Марсељу прва победа са три гола разлике у првенственим утакмицама од септембра прошле године, када је са 4:1 савладао Бастију.

Фудбал 05.12.2016 | 10:00
ФРА: Ница прва на табели, сјајне асистенције Дантеа!
Екипа Лусијана Фавра повела је у 23. минуту голом Алесана Плија, који је забележио свој девети поготак у лиги.

Само три минута касниије, Јунеса Беланд је удвостручио предност, да би у 65. минуту Жан Мишел Сери, поставио коначан резултат.

Бивши штопер Бајерна и Волфсбурга Данте Бонфим асистирао је код прва два гола пошто је фантастично пронашао своје офанзивце.

Ница је поново прва на табели са 39 бодова, док је екипа Тулуза забележила четврти пораз у последњих шест мечева, па се сада налазе на осмом месту са 22 бода.

Чаролија и даље траје на Азурној обали. Фудбалери Нице убедљиво су славили на свом терену против Тулуза са 3:0 у утакмици 16. кола француске Лиге 1 и сада су поново сами на лидерској позицији на табели.

Другом узастопном победом у шампионату екипа Лусијана Фавра дефинитивно је вратила самопоуздање после два лоша издања против Шалкеа и Бастије. А поготово што је у следећем колу чека велики окршај са једним од главних конкурената у борби за врх, Пари Сен Жерменом и то на Парку принчева.

Вечерас није било ама баш никакве грешке код тима са Азурне обале, а пре свега због чињенице да је штопер Данте одиграо перфектну утакмицу.

Како другачије назвати партију у којој последњи играч одбрамбене линије асистира за два од три гола. Мада, с обзиром да је у питању Бразилац, па још човек који је са Бајерном био првак Европе, и није толико изненађење.

Најпре је у 23. минуту десном ногом, дугом лоптом спојио са голом Алесана Плеу, а само три минута касније на готово исти начин, само левицом, пронашао је Јунеса Беланду.

И већ тада је свима било јасно да три бода остају у Ници, поготово што Тулуз игром коју је пружио није ни заслужио да извуче ишта више од пораза.

Коначан резултат за убедљиву победу и још једно славље домаћих поставио је Жан-Мишел Сери у 65. минуту.  

Још једном се показало и да је Тулуз радо виђен гост у Ници последњих година, ово му је био трећи пораз у том граду заредом.

У преосталим мечевима Олимпик Марсеј убедљиво је савладао Нанси са 3:0 и сада су 10. на табели са 21 бодом из 16 утакмица, док је Нанси је на 16. месту са исто толико бодова.

Велодром је опет постао сигурна кућа Олимпика из Марсеља. Бивши шампион Европе на свом терену је савладао Нанси са 3:0 у мечу 16. кола француске Лиге 1 и попео се у горњу половину табеле.

Ово је Олимпику била осма узастопна првенствена утакмица на домаћем терену без пораза, а пета победа у поменутом интервалу.

Руди Гарсија, тренер који је преузео врућ кестен у руке када је већ сезона почела, ипак је остварио одређени напредак када је у питању игра Марсеља.

Постали су, за почетак. Мечеви овог тима гледљивији, а Олимпик је упутио за своје критеријуме невероватних 17 шутева ка противничком голу.

Није домаћин имао довољно среће и спретности да у првом полувремену начне ривала, али је зато докторски одиграо други део меча. Флоријан Тован је у 46. минуту постигао први гол. На други погодак Марсеља чекало се до 80. минута, када је поентирао Бафетимби Гомис. Коначан резултат поставио је Клинтон Нђи у другом минуту надокнаде.

Нанси је меч завршио са играчем мање, а у 82. минуту црвени картон зарадио је Педрети.

Иначе, ово је Марсељу прва победа са три гола разлике у првенственим утакмицама од септембра прошле године, када је са 4:1 савладао Бастију.

Рен је са два гола био бољи од Сент Ентјена и сада се налазе на четвртој позицији са 27 бодовоа, док је Сент Етјен девети са 22.

Едегард видео нови клуб - није му се нимало допало! Рен савладао Сент Етјен.

Често су се француски новинари питали чиме је то Пол-Жорж Нтеп заслужио толико поверење француског селектора Дидијеа Дешана. У 16. колу Лиге 1 добили су макар наговештај. Крилни фудбалер пореклом из Камеруна данас је јунак Рена пошто је његов погодак погурао тим из Бретање до победе од 2:0 у првенственом сусрету са Сент Етјеном.

Играо се 54. минут када је 24-годишњи брзим дриблинзима "изломио" Кевина Теофила Катрина, прецизним ударцем на ближу стативу приморао Стефана Руфијеа на капитулацију и повукао Рен до четвртог места на табели, макар док се управа лиге не изјасни о прекинутом сусрету Олимпика из Лиона са Мецом.

Резервиста Камил Гросицки је у последњим секундама утакмице само сипао шлаг на торту. И још једно мало ремек дело.

Што се тиче Сент Етјена, остао је на деветом месту на табели. За утеху навијача, слабу додуше, потврда да ће у јануару добити појачање. Ни мање ни више него из мадридског Реала. Суперталентовани Мартин Едегард сва је прилика стиже на позајмицу. Данас је био у Рену не би ли се упознао са новим клубом. Није имао много тога да види. Сент Етјен је све време био у инфериорном положају. И без било какве идеје како да промени ситуацију на терену.

Нису само бодове испустили данас. Већ и самопоздање. Да није било Руфијеа на гол линији, пораз био и убедљивији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар