FRA: Nica prva na tabeli, sjajne asistencije Dantea!

Dante kao Teo! Nica opet gleda sa visine! Brazilski štoper kao rukom delio lopte za golove! Fudbaleri Nice pobedili su na domaćem terenu protiv Tuluza – 3:0, u okviru 16. kola francuskog šampionata i učvrstili se na tabeli. Garsijin Marselj počeo da igra fudbal! Inače, ovo je Marselju prva pobeda sa tri gola razlike u prvenstvenim utakmicama od septembra prošle godine, kada je sa 4:1 savladao Bastiju.

Fudbal 05.12.2016 | 10:00
FRA: Nica prva na tabeli, sjajne asistencije Dantea!
Ekipa Lusijana Favra povela je u 23. minutu golom Alesana Plija, koji je zabeležio svoj deveti pogotak u ligi.

Samo tri minuta kasniije, Junesa Beland je udvostručio prednost, da bi u 65. minutu Žan Mišel Seri, postavio konačan rezultat.

Bivši štoper Bajerna i Volfsburga Dante Bonfim asistirao je kod prva dva gola pošto je fantastično pronašao svoje ofanzivce.

Nica je ponovo prva na tabeli sa 39 bodova, dok je ekipa Tuluza zabeležila četvrti poraz u poslednjih šest mečeva, pa se sada nalaze na osmom mestu sa 22 boda.

Čarolija i dalje traje na Azurnoj obali. Fudbaleri Nice ubedljivo su slavili na svom terenu protiv Tuluza sa 3:0 u utakmici 16. kola francuske Lige 1 i sada su ponovo sami na liderskoj poziciji na tabeli.

Drugom uzastopnom pobedom u šampionatu ekipa Lusijana Favra definitivno je vratila samopouzdanje posle dva loša izdanja protiv Šalkea i Bastije. A pogotovo što je u sledećem kolu čeka veliki okršaj sa jednim od glavnih konkurenata u borbi za vrh, Pari Sen Žermenom i to na Parku prinčeva.

Večeras nije bilo ama baš nikakve greške kod tima sa Azurne obale, a pre svega zbog činjenice da je štoper Dante odigrao perfektnu utakmicu.

Kako drugačije nazvati partiju u kojoj poslednji igrač odbrambene linije asistira za dva od tri gola. Mada, s obzirom da je u pitanju Brazilac, pa još čovek koji je sa Bajernom bio prvak Evrope, i nije toliko iznenađenje.

Najpre je u 23. minutu desnom nogom, dugom loptom spojio sa golom Alesana Pleu, a samo tri minuta kasnije na gotovo isti način, samo levicom, pronašao je Junesa Belandu.

I već tada je svima bilo jasno da tri boda ostaju u Nici, pogotovo što Tuluz igrom koju je pružio nije ni zaslužio da izvuče išta više od poraza.

Konačan rezultat za ubedljivu pobedu i još jedno slavlje domaćih postavio je Žan-Mišel Seri u 65. minutu.  

Još jednom se pokazalo i da je Tuluz rado viđen gost u Nici poslednjih godina, ovo mu je bio treći poraz u tom gradu zaredom.

U preostalim mečevima Olimpik Marsej ubedljivo je savladao Nansi sa 3:0 i sada su 10. na tabeli sa 21 bodom iz 16 utakmica, dok je Nansi je na 16. mestu sa isto toliko bodova.

Velodrom je opet postao sigurna kuća Olimpika iz Marselja. Bivši šampion Evrope na svom terenu je savladao Nansi sa 3:0 u meču 16. kola francuske Lige 1 i popeo se u gornju polovinu tabele.

Ovo je Olimpiku bila osma uzastopna prvenstvena utakmica na domaćem terenu bez poraza, a peta pobeda u pomenutom intervalu.

Rudi Garsija, trener koji je preuzeo vruć kesten u ruke kada je već sezona počela, ipak je ostvario određeni napredak kada je u pitanju igra Marselja.

Postali su, za početak. Mečevi ovog tima gledljiviji, a Olimpik je uputio za svoje kriterijume neverovatnih 17 šuteva ka protivničkom golu.

Nije domaćin imao dovoljno sreće i spretnosti da u prvom poluvremenu načne rivala, ali je zato doktorski odigrao drugi deo meča. Florijan Tovan je u 46. minutu postigao prvi gol. Na drugi pogodak Marselja čekalo se do 80. minuta, kada je poentirao Bafetimbi Gomis. Konačan rezultat postavio je Klinton Nđi u drugom minutu nadoknade.

Nansi je meč završio sa igračem manje, a u 82. minutu crveni karton zaradio je Pedreti.

Inače, ovo je Marselju prva pobeda sa tri gola razlike u prvenstvenim utakmicama od septembra prošle godine, kada je sa 4:1 savladao Bastiju.

Ren je sa dva gola bio bolji od Sent Entjena i sada se nalaze na četvrtoj poziciji sa 27 bodovoa, dok je Sent Etjen deveti sa 22.

Edegard video novi klub - nije mu se nimalo dopalo! Ren savladao Sent Etjen.

Često su se francuski novinari pitali čime je to Pol-Žorž Ntep zaslužio toliko poverenje francuskog selektora Didijea Dešana. U 16. kolu Lige 1 dobili su makar nagoveštaj. Krilni fudbaler poreklom iz Kameruna danas je junak Rena pošto je njegov pogodak pogurao tim iz Bretanje do pobede od 2:0 u prvenstvenom susretu sa Sent Etjenom.

Igrao se 54. minut kada je 24-godišnji brzim driblinzima "izlomio" Kevina Teofila Katrina, preciznim udarcem na bližu stativu primorao Stefana Rufijea na kapitulaciju i povukao Ren do četvrtog mesta na tabeli, makar dok se uprava lige ne izjasni o prekinutom susretu Olimpika iz Liona sa Mecom.

Rezervista Kamil Grosicki je u poslednjim sekundama utakmice samo sipao šlag na tortu. I još jedno malo remek delo.

Što se tiče Sent Etjena, ostao je na devetom mestu na tabeli. Za utehu navijača, slabu doduše, potvrda da će u januaru dobiti pojačanje. Ni manje ni više nego iz madridskog Reala. Supertalentovani Martin Edegard sva je prilika stiže na pozajmicu. Danas je bio u Renu ne bi li se upoznao sa novim klubom. Nije imao mnogo toga da vidi. Sent Etjen je sve vreme bio u inferiornom položaju. I bez bilo kakve ideje kako da promeni situaciju na terenu.

Nisu samo bodove ispustili danas. Već i samopozdanje. Da nije bilo Rufijea na gol liniji, poraz bio i ubedljiviji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar