ЕП - Ђурић: Концентрација у завршници пресудила!

Селекторка рукометашица Србије Драгица Ђурић оценила је да је њен тим имао више концентрације у завршници меча и да је зато победио Словенију.

Остали спортови 05.12.2016 | 08:15
ЕП - Ђурић: Концентрација у завршници пресудила!
Србији је ово била прва победа на европским првенствима ван Београда (ЕП 2012) још од 2004. године, односно серије од 17 пораза.

"Таман када смо мислили да смо се одлепили три-четири гола, већ је било нерешено. И да је Словенија победила са два гола, не би било неправедно. Имале смо, медјутим, више прибраности, концентрације и жеље у одлучујућим тренуцима. То је пресудило", рекла је Драгица Ђурић после меча, који је Србија добила 36:34.

"Нисам знала за тај податак пре утакмице, можда и боље што је тако", рекла је селекторка.

"Има још да се игра. Словенија је озбиљна репрезентација и може да изненади. Девојкама сам рекла да је прва следећа утакмица једина о којој размишљамо. Словенке су прошле, можемо још вечерас да уживамо на ловорикама, али од сутра мислимо само на Шпанију. Ако нам се укаже шанса да их изненадимо, зашто да не?", рекла је селекторка.

Најефикаснија у победничком тиму била је Сања Радосављевић са осам голова.

"Честитам Словенкама. Ово је био јако добар меч. Честитам мом тиму, као и свима осталима. Јако је важна прва победа на оваквом првенству. Други круг је много ближе. Прве три екипе иду даље тако да се надам да ћемо ићи даље", рекла је она.

Пивотмен Сладјана Поп Лазић казала је да је најважније да је тим добро одиграо у завршници.

"Прва утакмица и веома важна победа за нас. Ушле смо борбено у меч, али су нас мало успавале током игре. Играле смо добро, онда успорили, ушли у грешке у нападу. Почели смо лоше друго полувреме, опет успон, па пад, али завршница је најбитнија. Издржале смо притисак водјства и дошле до бодова. Те падове у игри морамо свести на минимум већ против Шпаније. Срећна сам на овој победи, која је и историјска у неком смислу", казала је она.

Голман Јована Рисовић је оценила да је за ову екипу важно што је успела да се врати када је требало.

"Утакмица је била јако напета са обе стране. Играле смо јако добро одбрану на старту, али концентрација нам је пала током утакмице. Ипак, вратиле смо се када је то било најпотребније, што је јако битно за ову екипу. Вратиле смо се, играле мирне главе, одбраниле пар напада, одиграли мирно ; наше нападе и то је пресудило", казала је Јована Рисовић.

Србија следећу утакмицу на ЕП игра у уторак, када се од 18.30 састаје са Шпанијом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар