Анализа - видео: Серхио Рамос - одбрана је најбољи напад(ач)!

Иако је бек, иако има 30 година, Серхио Рамос је опет показао да је без премца у Реал Мадриду када су у питању велики мечеви.

Фудбал 05.12.2016 | 00:00
Анализа - видео: Серхио Рамос - одбрана је најбољи напад(ач)!
Искусни дефанзивац у суботу је спречио пораз "краљевског" клуба против највећег ривала Барселоне голом у надокнади времена на Ноу Кампу.

Међутим, то није први пут да Рамос буде јунак неке велике утакмице, штавише, то му је постало навика. Још као 18-годишњак је постигао први гол, тада у дресу Севиље је затресао мрежу Насионал Мадеире у Купу УЕФА.

Исте године био је стрелац у Примери управо против садашњег клуба Реала. У међувремену на 535 мечева у каријери постигао је 65 голова, за клуб. За репрезентацију Шпаније дао је десет на 140 наступа.

У шпанском првенству је 47 пута био стрелац, дао је девет голова у Лиги шампиона, три у Купу краља, по два у Суперкупу Шпаније и Светском клупском првенству, те по један у Купу УЕФА и УЕФА Суперкупу. Дакле, био је стрелац у сваком такмичењу у којем је наступио.

Али, Рамос не даје голове само на "обичним" утакмицама, специјалитет су му одлучујући мечеви и финала. Није био стрелац само у финалу Купа краља, а серију је отворио још 2008. када је донео Реалу Суперкуп поготком у 77. минуту.

Посебно га је запамтио градски ривал Атлетико којем је дао гол у оба дуела финала Лиге шампиона. У првом 2014. је донео Реалу продужетак у надокнади времена, а његов тим је на крају славио 4:1. Те године је дао два поготка у полуфиналу против Бајерна, а потом и у финалу ФИФА СП за клубове.

Ове године је такође био стрелац, за вођство у Лисабону где је његов тим на крају славио са 5:3 на пенале, а и ту је био сигуран егзекутор, врло битног за вођство 4:3 пред промашај Хуанфрана.

Зна га добро и Барселона, не само због ове суботе. Далеке 2007. је постигао гол за вођство Реала 3:2, али су Каталонци изборили бод. Две године касније је у дебаклу свог тима са 6:2 био стрелац и асистент, а 2013. је осам минута пре краја донео славље "краљевима" са 2:1.

"Не знам да ли је ово на крају фер резултат, али знам да ми је Модрић послао сјајан пâс. Било је изузетно важно да наставимо да притискамо како бисмо стигли до бода, а напори су се на крају исплатили. Била је ово добра утакмица, права такмичарска... Оба тима су желела лопту у својим ногама, ми смо с једне стране имали више прилика пре одмора, док су они били бољи у наставку", рекао је Рамос.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар