Analiza - video: Serhio Ramos - odbrana je najbolji napad(ač)!

Iako je bek, iako ima 30 godina, Serhio Ramos je opet pokazao da je bez premca u Real Madridu kada su u pitanju veliki mečevi.

Fudbal 05.12.2016 | 00:00
Analiza - video: Serhio Ramos - odbrana je najbolji napad(ač)!
Iskusni defanzivac u subotu je sprečio poraz "kraljevskog" kluba protiv najvećeg rivala Barselone golom u nadoknadi vremena na Nou Kampu.

Međutim, to nije prvi put da Ramos bude junak neke velike utakmice, štaviše, to mu je postalo navika. Još kao 18-godišnjak je postigao prvi gol, tada u dresu Sevilje je zatresao mrežu Nasional Madeire u Kupu UEFA.

Iste godine bio je strelac u Primeri upravo protiv sadašnjeg kluba Reala. U međuvremenu na 535 mečeva u karijeri postigao je 65 golova, za klub. Za reprezentaciju Španije dao je deset na 140 nastupa.

U španskom prvenstvu je 47 puta bio strelac, dao je devet golova u Ligi šampiona, tri u Kupu kralja, po dva u Superkupu Španije i Svetskom klupskom prvenstvu, te po jedan u Kupu UEFA i UEFA Superkupu. Dakle, bio je strelac u svakom takmičenju u kojem je nastupio.

Ali, Ramos ne daje golove samo na "običnim" utakmicama, specijalitet su mu odlučujući mečevi i finala. Nije bio strelac samo u finalu Kupa kralja, a seriju je otvorio još 2008. kada je doneo Realu Superkup pogotkom u 77. minutu.

Posebno ga je zapamtio gradski rival Atletiko kojem je dao gol u oba duela finala Lige šampiona. U prvom 2014. je doneo Realu produžetak u nadoknadi vremena, a njegov tim je na kraju slavio 4:1. Te godine je dao dva pogotka u polufinalu protiv Bajerna, a potom i u finalu FIFA SP za klubove.

Ove godine je takođe bio strelac, za vođstvo u Lisabonu gde je njegov tim na kraju slavio sa 5:3 na penale, a i tu je bio siguran egzekutor, vrlo bitnog za vođstvo 4:3 pred promašaj Huanfrana.

Zna ga dobro i Barselona, ne samo zbog ove subote. Daleke 2007. je postigao gol za vođstvo Reala 3:2, ali su Katalonci izborili bod. Dve godine kasnije je u debaklu svog tima sa 6:2 bio strelac i asistent, a 2013. je osam minuta pre kraja doneo slavlje "kraljevima" sa 2:1.

"Ne znam da li je ovo na kraju fer rezultat, ali znam da mi je Modrić poslao sjajan pâs. Bilo je izuzetno važno da nastavimo da pritiskamo kako bismo stigli do boda, a napori su se na kraju isplatili. Bila je ovo dobra utakmica, prava takmičarska... Oba tima su želela loptu u svojim nogama, mi smo s jedne strane imali više prilika pre odmora, dok su oni bili bolji u nastavku", rekao je Ramos.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar