Китаровић се сликала са усташком заставом

На друштвеним мрежама објављена је фотографија предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић која држи заставу са усташким грбом, преноси портал "Индеx".

Регион 26.11.2016 | 12:03
Китаровић се сликала са усташком заставом
Фотографију са Китаровићевом, испред које је постављен хрватски барјак са првим бијелим пољем у шаховници, објавио је универзитетски професор у Торонту Тихомир Јањичек, који наводи да је заставу поставио уз њену дозволу.

Јањичек се обратио јавности објавом на "Фејсбуку" у којој је захвалио Китаровићевој на "искреном хрватству".

"Предсједница је видјела заставу и како се на фотографији може видјети, својеручно је придржала", написао је Јањичек.

Он је навео да је заставу купио у Загребу и то у вријеме када је то била званична државна застава Хрватске.

"Оваква застава вијори се испред сваке хрватске Католичне цркве у Канади и САД, а налази се и у црквама крај олтара. Ова застава окупља све Хрвате, у Хрватској, БиХ, Србији, Црној Гори и широм свијета, гдје год се налазили", написао је Јањичек.

Шаховница са првим бијелим пољем била је усташки амблем који је из употребе уклоњен након што су фашисти поражени у Другом свјетском рату.

Хрватска је за вријеме СФРЈ користила грб са првим црвеним пољем, који се послије осамостаљења очувао и као симбол Републике Хрватске.

Извор: Агенције/Индеx.хр

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Није истина

26.11.2016 11:39

Само смо ми Четници сви други су Демократе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

26.11.2016 17:13

Тробојку црвен, плави, бјели имају само СРБи цијели, а тробојка црвен, бијели плави са саховским пољем у средини је одувјек била застава покатолицени СРБа хрвата. Са том заставом као аустријскк најамници и плаценици хрвати су име своје "прославили" сиром Европе. За време стогодисњег вјерског рата у Европи хрвати су поцинили многе страсне и крваве злоцине по Бецу и Њемацкој. Хрватску ЗЛОЦИНИ су били толико велики и језиви да су због тога Нијемци у Минхиену на старој Вјецници напусали своју познати молитви у облику молбе Господу: "БОЗЕ сацувај нас од куге, глад и хрвата!" Какви су хрвати били злицинци у прослости хрвати су таквим остали и данас. ЗЛОЦИНЦИ И УБИЦЕ У ИМЕ БОГА!

Name

Синнy Боy

26.11.2016 11:58

Каква је разлика да ли је прво поље бијело или црвено? Исто је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олег О.

26.11.2016 12:29

Тацно, и једна и друга припадају устасама. Само ова на слици је устаска а дрзавана застава Р.Хрватске је неоустаска.

Name

окановиц самир

26.11.2016 12:37

Мора се признати да све можеш ако си католик..било ко други би био на оптузеницкој клупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладаБосна

26.11.2016 13:08

НДХ је била хрватска [католика и муслимана] фасистицка марионетска устаска дрзава која је систематски убијала Србе Јевреје Роме...дјецу зене старце МИЛИОН је поклану у НДХ а хрвати никада нису казњени зато јер су остали у Југославији са СРБИМА побједницима у 2.свј. рату зато и данас њихови потомци славе Фасизам и Устасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

27.11.2016 11:46

Ово је супер да моземо у Канаду Уса Аустралију Јапан и по Европи сетат се без виза и сликат колко хоцемо за разлику од вас

Name

Неко ко није такав

27.11.2016 18:33

Хало "реалан", баш је тако, ниси подебљао ни мало. Ви само радите оно што треба да се допаднете коме мислите да треба. Само има једна изрека, "Никад не знаш шта ваља а шта ће ти се о главу разбити".

Name

За дом

20.02.2020 19:26

Које сте ви будале

Name

Дјекна

27.11.2016 18:38

А шта ће јадна, мора се додворавати за гласове, балкански демократски синдром. Боље завршити мандат него не завршити. А можда се клепи још један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хе хе

28.11.2016 01:19

Да нису добили државу, не би испливало да нису ни за шта као ни Срби које су увијек кривили за све своје проблеме. Дужни су до гуше, имају бар 70 милијарди ЕУРа само вањског дуга државе. А гдје је све остало. Ваљда су им сад неке ствари јасније. А и остатку свијета.

ОДГОВОРИТЕ