Kitarović se slikala sa ustaškom zastavom

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja drži zastavu sa ustaškim grbom, prenosi portal "Index".

Region 26.11.2016 | 12:03
Kitarović se slikala sa ustaškom zastavom
Fotografiju sa Kitarovićevom, ispred koje je postavljen hrvatski barjak sa prvim bijelim poljem u šahovnici, objavio je univerzitetski profesor u Torontu Tihomir Janjiček, koji navodi da je zastavu postavio uz njenu dozvolu.

Janjiček se obratio javnosti objavom na "Fejsbuku" u kojoj je zahvalio Kitarovićevoj na "iskrenom hrvatstvu".

"Predsjednica je vidjela zastavu i kako se na fotografiji može vidjeti, svojeručno je pridržala", napisao je Janjiček.

On je naveo da je zastavu kupio u Zagrebu i to u vrijeme kada je to bila zvanična državna zastava Hrvatske.

"Ovakva zastava vijori se ispred svake hrvatske Katolične crkve u Kanadi i SAD, a nalazi se i u crkvama kraj oltara. Ova zastava okuplja sve Hrvate, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i širom svijeta, gdje god se nalazili", napisao je Janjiček.

Šahovnica sa prvim bijelim poljem bila je ustaški amblem koji je iz upotrebe uklonjen nakon što su fašisti poraženi u Drugom svjetskom ratu.

Hrvatska je za vrijeme SFRJ koristila grb sa prvim crvenim poljem, koji se poslije osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske.

Izvor: Agencije/Index.hr

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Nije istina

26.11.2016 11:39

Samo smo mi Četnici svi drugi su Demokrate.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

26.11.2016 17:13

Trobojku crven, plavi, bjeli imaju samo SRBi cijeli, a trobojka crven, bijeli plavi sa sahovskim poljem u sredini je oduvjek bila zastava pokatoliceni SRBa hrvata. Sa tom zastavom kao austrijskk najamnici i placenici hrvati su ime svoje "proslavili" sirom Evrope. Za vreme stogodisnjeg vjerskog rata u Evropi hrvati su pocinili mnoge strasne i krvave zlocine po Becu i Njemackoj. Hrvatsku ZLOCINI su bili toliko veliki i jezivi da su zbog toga Nijemci u Minhienu na staroj Vjecnici napusali svoju poznati molitvi u obliku molbe Gospodu: "BOZE sacuvaj nas od kuge, glad i hrvata!" Kakvi su hrvati bili zlicinci u proslosti hrvati su takvim ostali i danas. ZLOCINCI I UBICE U IME BOGA!

Name

Sinny Boy

26.11.2016 11:58

Kakva je razlika da li je prvo polje bijelo ili crveno? Isto je to.

ODGOVORITE
Name

Oleg O.

26.11.2016 12:29

Tacno, i jedna i druga pripadaju ustasama. Samo ova na slici je ustaska a drzavana zastava R.Hrvatske je neoustaska.

Name

okanovic samir

26.11.2016 12:37

Mora se priznati da sve možeš ako si katolik..bilo ko drugi bi bio na optuzenickoj klupi.

ODGOVORITE
Name

MladaBosna

26.11.2016 13:08

NDH je bila hrvatska [katolika i muslimana] fasisticka marionetska ustaska drzava koja je sistematski ubijala Srbe Jevreje Rome...djecu zene starce MILION je poklanu u NDH a hrvati nikada nisu kaznjeni zato jer su ostali u Jugoslaviji sa SRBIMA pobjednicima u 2.svj. ratu zato i danas njihovi potomci slave Fasizam i Ustase.

ODGOVORITE
Name

realan

27.11.2016 11:46

Ovo je super da mozemo u Kanadu Usa Australiju Japan i po Evropi setat se bez viza i slikat kolko hocemo za razliku od vas

Name

Neko ko nije takav

27.11.2016 18:33

Halo "realan", baš je tako, nisi podebljao ni malo. Vi samo radite ono što treba da se dopadnete kome mislite da treba. Samo ima jedna izreka, "Nikad ne znaš šta valja a šta će ti se o glavu razbiti".

Name

Za dom

20.02.2020 19:26

Koje ste vi budale

Name

Djekna

27.11.2016 18:38

A šta će jadna, mora se dodvoravati za glasove, balkanski demokratski sindrom. Bolje završiti mandat nego ne završiti. A možda se klepi još jedan.

ODGOVORITE
Name

he he

28.11.2016 01:19

Da nisu dobili državu, ne bi isplivalo da nisu ni za šta kao ni Srbi koje su uvijek krivili za sve svoje probleme. Dužni su do guše, imaju bar 70 milijardi EURa samo vanjskog duga države. A gdje je sve ostalo. Valjda su im sad neke stvari jasnije. A i ostatku svijeta.

ODGOVORITE