Еврокуп: Милосављевић 16п, доминација Шпанаца...

Шесто коло Еврокупа обележило је 16 поена Драган Милосављевића, нове победе шпанских клубова, првенац Олимпије, те нови пораз Будућности.

Кошарка 24.11.2016 | 09:15
Еврокуп: Милосављевић 16п, доминација Шпанаца...
Милосављевић је био један од најистакнутијих играча Албе која је неочекивано поражена од Билбаа 92:88, пропустивши шансу да остане на деоби прве позиције.
 
Сада је на врху Групе Б усамљен Химки који је надиграо Фуенлабраду 86:84, уз 20 поена Џејкоба Пуена. Иван Паунић је постигао 10 уз три скока и две асистенције за Шпанце.

У Групи А Гран Канарија је надиграла Нижниј Новгород 98:97 за пету победу и прво место испред Цедевите, која је предвођена са 21 поеном Марка Томаса надиграла Лиеткабелис 69:68 у Литванији.

У дербију Групе Ц Бајерн је направио подвиг у Мурсији победом 90:79 за изједначење са шпанским тимом на врху групе. Тим Александра Ђорђевића је домаћина сломио у последњих пет минута, а пет поена за седам минута постигао је Владимир Лучић. Нажалост, због незгодног ударца у главу рано је завршио меч.

Бајерн је предводио Максимилијан Клебер са 20 поена и 10 скокова, док је 16 додао Ник Џонсон. У Мурсији је најефикаснији био Били Берон са 24.

Вече је обележио Кајл Фог који је постигао 31 поен за победу Уникахе над Будућности 93:75. Подгорички тим је уз МЗТ једини без тријумфа у такмичењу, и то у групи где су прва четири тима изједначена са по три победе.
Валенсија води у Групи Д након тријумфа у Јерусалиму 86:84 над Хапоелом, уз 21 поен Антоана Диоа, док домаћину није помогло 12 поена и 8 скокова Амареа Стодемајера.

Еврокуп, шесто коло:

Група А:

Гран Канарија – Нижниј Новгород 98:87
Лиеткабелис – Цедевита 68:69
слободан МЗТ

Табела: Канарија 5-1, Цедевита 4-2, Лиеткабелис 3-2, Нижниј 2-3, МЗТ 0-5

Група Б:

Химки – Фуенлабрада 96:84
Алба – Билбао 88:92
слободан Лијетувос Рутас

Табела: Химки 4-2, Фуенлабрада 3-3, Алба 3-3, Ритас 2-3, Билбао 2-3

Група Ц:

Мурсија – Бајерн 79:90
Уникаха – Будућност 93:75
слободан Зенит

Табела: Бајерн 4-2, Мурсија 4-2, Уникаха 3-2, Зенит 3-2, Будућност 0-6

Група Д:

Хапоел – Валенсија 84:86
Унион Олимпија – Улм 76:72
слободна Локомотива Кубањ

Табела: Валенсија 5-1, Хапоел 3-2, Улм 3-3, Локомотива 2-3, Олимпија 1-5

Цедевита преживела Литванију: Нема више Џексона, али сад је Марко Томас меч винер! Клуб из Загреба одличном игром у финишу сломио отпор Литкабелиса – 69:68.

Отишао је Пјер Џексон из Цедевите, али Вељко Мршић у свом шпилу карата има довољно штихова који гарантују успех на међународној сцени. После тријумфа над Нижњим екипа из Загреба славила је на гостовању у Литванији. После занимљивог финиша пао је Литкабелис – 69:68.

То је четврти тријумф Цедевите у Еврокупу, па се екипа из Загреба приближила пласману у наредну рунду. Кључни човек уи Литванији био је Марко Томас. Некадашњи репрезентативац Хрватске и члан Реал Мадрида био је меч винер. Одличном игром у последњој четвртини Цедевита је направила серију 8:2. Међутим брзим тројкама литвански представник је стигао само до два поена заостатка.

Одговорност је била на Марку Томасу. Стао је на линију слободних бацања и био перфектан. Донео је Загрепчанима четири поена предности седам секунди до краја (69:65), тако да није вредела много ни тројка домаћина.

Марко Томас је дуел завршио са 23 поена. Био је далеко најефикаснији у редовима гостију. Донекле су га пратили Марко Араповић са 11, односно Лука Бабић са десет поена.

Химки је, у првом мечу дана, остварио важан тријумф над Фуенлабрадом. Блистао је некадашњи члан Цедевите Џејкоб Пулен са 20 поена. Импресивно је Пулен шутирао за три поена (4/6).

За Фуенлабраду некадашњи репрезентативац Србије Иван Паунић постигао је десет поена.

Гаги убацио 16 али узалуд... Алба прокоцкала победу у Еврокупу.

Билбао је победио Албу у Берлину 92:88 и прилично закомпликовао ситуацију у групи Б Еврокупа. Немци ће имати за чим да жале јер су били на прагу четврте победе, али су прокоцкали предност и сада имају само победу више од вечерашњег ривала.

Алба је водила у већем делу меча иако та предност ни у једном тренутку није била двоцифрена. Имао је клуб из Берлина девет поена предности у првој четвртини, осам у трећој, али је очајно одригао завршних десетак миниута меча. Билбао је на криликма сјајногМихе Лапорника направио преокрет у последњој четвртини. Словенац је везао три тројке, потом зачинио поготком за два поена и вођство 77:75, да би у последњим секундима меча са линије пенала пресудио немачком тиму.

Са 18 поена, Лапорник је био најефикаснији у гостујућем тиму. Код Албе су најефикаснији били Пејтон Сива и Елмедин Кикановић са по 20 поена, док је наш Драган Милосављевићубацио 16 уз три скока.

На табели води Химки са скором 4-2, Фуенлабрада и Алба имају по 3-3, а Лијетувос Ритас и Билбао 2-3, али и утакмицу мање.  

У групи Д, Валенсија се у Јерусалиму осветила Хапоелу за пораз из Шпаније и спречила израелски тим да овери место у Топ 16. Шпанци су обезбедили место у наредној фази, а то ће у следећем колу урадити и Хапоел који је велики фаворит против Олимпије. До последњег секунда је трајала драма у Јерусалиму иако је Валенсија имала 48:33 у трећој четвртини. Али Џерон Дајсон је успео да врати Хапоел у игру. У самом финишу је виђено много грешека, а гости су били мирније руке у пенал завршници.

Антоан Дио је предводио Валенсију са 21 поеном, док је Дајсон на другој страни убацио 17, а Амари Стодемајер само 12.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар