Evrokup: Milosavljević 16p, dominacija Španaca...

Šesto kolo Evrokupa obeležilo je 16 poena Dragan Milosavljevića, nove pobede španskih klubova, prvenac Olimpije, te novi poraz Budućnosti.

Košarka 24.11.2016 | 09:15
Evrokup: Milosavljević 16p, dominacija Španaca...
Milosavljević je bio jedan od najistaknutijih igrača Albe koja je neočekivano poražena od Bilbaa 92:88, propustivši šansu da ostane na deobi prve pozicije.
 
Sada je na vrhu Grupe B usamljen Himki koji je nadigrao Fuenlabradu 86:84, uz 20 poena Džejkoba Puena. Ivan Paunić je postigao 10 uz tri skoka i dve asistencije za Špance.

U Grupi A Gran Kanarija je nadigrala Nižnij Novgorod 98:97 za petu pobedu i prvo mesto ispred Cedevite, koja je predvođena sa 21 poenom Marka Tomasa nadigrala Lietkabelis 69:68 u Litvaniji.

U derbiju Grupe C Bajern je napravio podvig u Mursiji pobedom 90:79 za izjednačenje sa španskim timom na vrhu grupe. Tim Aleksandra Đorđevića je domaćina slomio u poslednjih pet minuta, a pet poena za sedam minuta postigao je Vladimir Lučić. Nažalost, zbog nezgodnog udarca u glavu rano je završio meč.

Bajern je predvodio Maksimilijan Kleber sa 20 poena i 10 skokova, dok je 16 dodao Nik Džonson. U Mursiji je najefikasniji bio Bili Beron sa 24.

Veče je obeležio Kajl Fog koji je postigao 31 poen za pobedu Unikahe nad Budućnosti 93:75. Podgorički tim je uz MZT jedini bez trijumfa u takmičenju, i to u grupi gde su prva četiri tima izjednačena sa po tri pobede.
Valensija vodi u Grupi D nakon trijumfa u Jerusalimu 86:84 nad Hapoelom, uz 21 poen Antoana Dioa, dok domaćinu nije pomoglo 12 poena i 8 skokova Amarea Stodemajera.

Evrokup, šesto kolo:

Grupa A:

Gran Kanarija – Nižnij Novgorod 98:87
Lietkabelis – Cedevita 68:69
slobodan MZT

Tabela: Kanarija 5-1, Cedevita 4-2, Lietkabelis 3-2, Nižnij 2-3, MZT 0-5

Grupa B:

Himki – Fuenlabrada 96:84
Alba – Bilbao 88:92
slobodan Lijetuvos Rutas

Tabela: Himki 4-2, Fuenlabrada 3-3, Alba 3-3, Ritas 2-3, Bilbao 2-3

Grupa C:

Mursija – Bajern 79:90
Unikaha – Budućnost 93:75
slobodan Zenit

Tabela: Bajern 4-2, Mursija 4-2, Unikaha 3-2, Zenit 3-2, Budućnost 0-6

Grupa D:

Hapoel – Valensija 84:86
Union Olimpija – Ulm 76:72
slobodna Lokomotiva Kubanj

Tabela: Valensija 5-1, Hapoel 3-2, Ulm 3-3, Lokomotiva 2-3, Olimpija 1-5

Cedevita preživela Litvaniju: Nema više Džeksona, ali sad je Marko Tomas meč viner! Klub iz Zagreba odličnom igrom u finišu slomio otpor Litkabelisa – 69:68.

Otišao je Pjer Džekson iz Cedevite, ali Veljko Mršić u svom špilu karata ima dovoljno štihova koji garantuju uspeh na međunarodnoj sceni. Posle trijumfa nad Nižnjim ekipa iz Zagreba slavila je na gostovanju u Litvaniji. Posle zanimljivog finiša pao je Litkabelis – 69:68.

To je četvrti trijumf Cedevite u Evrokupu, pa se ekipa iz Zagreba približila plasmanu u narednu rundu. Ključni čovek ui Litvaniji bio je Marko Tomas. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske i član Real Madrida bio je meč viner. Odličnom igrom u poslednjoj četvrtini Cedevita je napravila seriju 8:2. Međutim brzim trojkama litvanski predstavnik je stigao samo do dva poena zaostatka.

Odgovornost je bila na Marku Tomasu. Stao je na liniju slobodnih bacanja i bio perfektan. Doneo je Zagrepčanima četiri poena prednosti sedam sekundi do kraja (69:65), tako da nije vredela mnogo ni trojka domaćina.

Marko Tomas je duel završio sa 23 poena. Bio je daleko najefikasniji u redovima gostiju. Donekle su ga pratili Marko Arapović sa 11, odnosno Luka Babić sa deset poena.

Himki je, u prvom meču dana, ostvario važan trijumf nad Fuenlabradom. Blistao je nekadašnji član Cedevite Džejkob Pulen sa 20 poena. Impresivno je Pulen šutirao za tri poena (4/6).

Za Fuenlabradu nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Paunić postigao je deset poena.

Gagi ubacio 16 ali uzalud... Alba prokockala pobedu u Evrokupu.

Bilbao je pobedio Albu u Berlinu 92:88 i prilično zakomplikovao situaciju u grupi B Evrokupa. Nemci će imati za čim da žale jer su bili na pragu četvrte pobede, ali su prokockali prednost i sada imaju samo pobedu više od večerašnjeg rivala.

Alba je vodila u većem delu meča iako ta prednost ni u jednom trenutku nije bila dvocifrena. Imao je klub iz Berlina devet poena prednosti u prvoj četvrtini, osam u trećoj, ali je očajno odrigao završnih desetak miniuta meča. Bilbao je na krilikma sjajnogMihe Lapornika napravio preokret u poslednjoj četvrtini. Slovenac je vezao tri trojke, potom začinio pogotkom za dva poena i vođstvo 77:75, da bi u poslednjim sekundima meča sa linije penala presudio nemačkom timu.

Sa 18 poena, Lapornik je bio najefikasniji u gostujućem timu. Kod Albe su najefikasniji bili Pejton Siva i Elmedin Kikanović sa po 20 poena, dok je naš Dragan Milosavljevićubacio 16 uz tri skoka.

Na tabeli vodi Himki sa skorom 4-2, Fuenlabrada i Alba imaju po 3-3, a Lijetuvos Ritas i Bilbao 2-3, ali i utakmicu manje.  

U grupi D, Valensija se u Jerusalimu osvetila Hapoelu za poraz iz Španije i sprečila izraelski tim da overi mesto u Top 16. Španci su obezbedili mesto u narednoj fazi, a to će u sledećem kolu uraditi i Hapoel koji je veliki favorit protiv Olimpije. Do poslednjeg sekunda je trajala drama u Jerusalimu iako je Valensija imala 48:33 u trećoj četvrtini. Ali Džeron Dajson je uspeo da vrati Hapoel u igru. U samom finišu je viđeno mnogo grešeka, a gosti su bili mirnije ruke u penal završnici.

Antoan Dio je predvodio Valensiju sa 21 poenom, dok je Dajson na drugoj strani ubacio 17, a Amari Stodemajer samo 12.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar