ЛШ: Барса и Атлетико први, реми у дербију Арсенал - ПСЖ! И још...

Арсенал и Венгер поново просули млеко: Не вреди ни распуцани Жиру, ни аутогол Вератија! Свеци су близу лидерског места! Буран реми на Емирејтсу који одговара екипи из Париза – 2:2. Атлетико може у Минхен туристички са 5-0-0! Француска шема за прво место! Симеонеов тим против ПСВ Ајндховена наставио серију победа. Барса прва, Меси 100! Сити ће бити коска на жребу, Борусија у Лиги Европе! Селтик је џак за ударање, досадна утакмица у Немачкој. Наполи опет кикснуо, али му дође на исто: Мораће да се брани у Лисабону! Чека нас јако занимљиво последње коло у групи пошто три клуба имају шансе за осмину финала.

Фудбал 23.11.2016 | 23:15
ЛШ: Барса и Атлетико први, реми у дербију Арсенал - ПСЖ! И још...
Не вреди ни распуцани Жиру, ни поклон Марка Вератија... Арсенал је поново просуо млеко. Или је ПСЖ био довољно квалитетан да преживи пакао гостовања на Емирејтсу и стигне на пола корака од лидерске позиције у групи А (самим тим и лакшег жреба за осмину финала) – 2:2. Чинило се у већем делу меча да су звезде наклоњене Арсену Венгеру, да је ово његова ноћ у којој ће имати помоћ свих натприродних сила да одведе Тобџије до жељеног циља, односно првог места.

 И даље ће имати теорију енглески представник као савезник, али ваља очекивати да ће Парижани добро обављен посао у Лондону оверити у последњем колу против Лудогореца

Било је на Арсеналовом здању свега: хватања за гушу Жироа и Каванија, хладнокрвости француског нападача када је било густо и аутогола Марка Вератија и сјаја Лукаса Моуре који је исписало коначан расплет.

Некако се чинило да ће Парижани после аутогола Вератија дићи руке од свега. Били су бољи ривал већи део првог полувремена, тотално су укочили Арсеналову нападачку игру. Домаћин није шутнуо у гол до 45.минута када је Криковијак повукао Санчеза, а Жиру наставио овојесењи серијал погодака. На тај детаљ накалемила се пречка Мауре, па поменути аутогол Вератија. Све је ишло на воденицу Арсенала, али је Лукас Маура ставио тачку на дешавања на Емирејтсу. На велико задовољство Парижана.

Било је у том поготку и невидљиве руке фудбалске правде. Арсенал је у већем делу првог полувремена поштено висио. Одличну акцију Матуидија у гол је спретном реакцијом у гол претворио Едисон Кавани... И не само то. Исти играч је био близу да дуплира предност Светаца, али је са гол линије лопту ишчупао Гибс.

Међутим, у наставку није било спаса за Арсенал. Парижани су изборили реми који их због бољег међусобног скора води на прво место.

Праву антипропаганду фудбала гледали смо у Софији.Није било ни узбуђења, ни голова у мечу између Лудогореца и Базела. Као да су оба тима била задовољна ремијем. Какав се фудбал играо у главном граду Софије најбоље илуструје податак да за првих 25 минута другог полувремена нисмо видели ниједан ударац ка голу. Базел је у првом делу имао нешто више од игре... Оба тима после пет кола имају два бода. Лудогорец има бољи скор, али сада их чека дуел са ПСЖ-ом који би победом стигао до прве позиције.

АРСЕНАЛ - ПСЖ 2:2 (1:1)

/Жиру 45+1,Верати 63 аг  - Кавани 19, Моура 77/

Стадион: Емирејтс

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): Оспина – Џенкинсон  (од 81. Чембрлwен), Мустафи, Кошчијелни, Гибс - Ремзи, Кокелан (од 72. Волкот) - Санчез, Озил, Ивоби (од 75. Џака) - Жиру.

ПСЖ (4-3-3): Ареола - Меније, Маркињос, Силва, Максвел - Верати, Криховјак, Мота - Моура, Кавани, Матуиди.

ЛУДОГОРЕЦ - БАЗЕЛ 0:0 (0:0)

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стојанов - Сисињо, Паломино, Моци, Натанијел - Ђаков, Абел - Кафу, Вандерсон, Мисиђан (од 84.Лукоки) - Кешеру (од 90. Пластун).

БАЗЕЛ (4-5-1): Вацлик - Ланг, Сухи, Баланта, Траоре - Бјарнасон, Делгадо, Џака, Цуфи, Ељунуси - Думбија (од 80. Шпорар).

У последњем колу Арсенал гостује Базелу, а ПСЖ дочекује Лудогорец.

А група:

Арсенал - Пари Сен Жермен 2:2
Жиру 45 - Кавани 19, Верати (аг) 60

Лудогорец - Базел 0:0

Табела: Арсенал 11, ПСЖ 11, Базел 2, Лудогорец 2

Како и доликује финалисти Лиге шампиона, Алетико Мадрид је обезбедио прво место у групи пред осмину финала. И теоретски лакшег ривала на жребу. Мадриђани су коло пре краја групе, оверили прво место испред Бајерна пошто су вечерас рутински одрадили посао на свом терену против ПСВ Ајндховена.

Јорганџије су у мадриду савладале холандског шампиона са лаганих 2:0 и имају скор од пет победа у исто толико мечева. Тако ће Атлетико у последњем колу у Минхену бити лишен резултатског протиска против Бајерна који је данас у Ростову прокоцкао шансу у да се у последњем колу бори против Атлетика  

Победу Мадриђанима је донео француски тандема нападача Гризман - Гамеиро који су постигли по гол у другом полувремену. Гамеиро је улказио у шансе и промашивао, ПСВ је имао среће у првом полувремену, да би у 55. минуту Атлетико коначно начео ривала. Гризман је проиграо земљака у нападу, а Гамеиро рутински завршио акцију. Потом је иГризман у 66. минуту исписао име на семафору. Њему је асистирао Тијаго и тада је све било готово. Победа је могла да буде и убедљивија, али је Гамеиро до краја погодио стативу.

Атлетико има максималних 15 бодова и у последњем колу иде у Минхен без притиска да морао да оставри добар резултта. ПСВ је са друге стране дошао на руб елиминације из Европе. Ипак, има шансу да настави такмичење у Лиги Европе ако у последњем колу победи Ростов на свом терену. Реми одговара Русима...

У последњем колу Бајерн ће дочекати Атлетико, а ПСВ ће угостити Ростов.

Д група:

Атлетико Мадрид - ПСВ 2:0
Гамеиро 55, Гризман 65

Ростов - Бајерн Минхен 3:2
Азмун 44, Полоз 50, Нобоа 67 – Коста 35, Бернат 52

Табела: Атлетико Мадрид 15, бајерн 9, Ростов 4, ПСВ 1

Све је познато коло пре краја Групе Ц Лиге шампиона. Барселона је преживела можда и најтежу групу и као прва обезбедила себи лакшег ривала у осмини финала, Манчестер Сити ће као други бити потенцијална мина свима на жребу у првој нокаут рунди, Борусија из Менхенгладбаха ће утеху потражити у Лигу Европе (постоје мминималне шансе да се редослед на табели промени, али то није реално), док је европска бајка готова за Селтик, који је у овом друштву служио као џак за ударање.

У мечевима пете рунде: Селтик - Барселона 0:2, Борусија Менхенгладбах - Манчестер Сити 1:1.

Сити је урадио оно због чега је дошао у Немачку. Остао је непоражен и сачувао дистанцу у односу на екипу Андреа Шуберта, посебно мотивисану да потврди због чега Пеп Гвардиола ниједном није славио против ње за време тренерског мандата у Бајерну. Није ни вечерас, али је извукао реми, захваљујући сналажљивости Давида Силва у надокнади првог дела, у једном од ретких смислених напада гостију.

Претходно је Борусија била бољи тим, диктирала ритам, имала шансу да поведе прекоФабијана Џонсона на пас Рафаела, али кад није погодио Американац, јесте Бразилац, просто разневши Клаудија Брава. Заљуљала се тад одбрана скупоценог тима са Етихада, није Џон Стоунс изгледао као штопер који вреди 55.000.000 евра, али се Манчестер некако усправио и преко Силве, коме је Кевин Де Брујне наместио гол, осигурао друго место у групи. Т

Оно му, практично, није угрожено, јер у последњем колу у Енглеску долази Селтик, Манчестер уз то има три бода више и бољу гол-разлику од Борусије (и бољи међусобни скор), уз напомену да Немци иду на ноге Барси, тако да је све јасно,

С обзиром да је у тим тренуцима Барселона према очекивању лако завршавала посао са Селтиком, фудбалери Манчестер Ситија су схватили да не могу до првог места. Утисак је да нису трошили снагу чак ни кад су имали играча више, после искључење Ларса Штиндла, а посебно неангажовани деловали су оног тренутка кад су се после црвеног картонаФернандиња снаге на терену поравнале.

На крају, сви задовољни: Борусија што је остала непоражена и наговестила излазак из кризе, а Сити што је коло пре краја обезбедио пролаз даље, што претходних сезона није баш био случај.

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ  - МАНЧЕСТЕР СИТИ 1:1 (1:1)
/Рафаел 23 - Силва 45+1/

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ (4-2-3-1): Зомер - Елведи, Кристенсен, Јанчке, Вент - Дауд (од 60. Вестергард), Штробл - Траоре (од 41. Хофман), Штиндл, Џонсон - Рафаел (од 84. Хан).

МАНЧЕСТЕР СИТИ (4-3-3): Браво - Отаменди, Фернандињо, Стонс, Коларов - Де Брујне, Гундоган, Силва - Навас, Агуеро, Стерлинг (од 68. Сања).

Ако је у Немачкој било неизвесности, онда је сваку на „Селтик парку“, као мачем сасекао - Лионел Меси. Најбољи играч Барселоне малтене сам је још једном раставио на ситне комаде одбрану Селтика и потврдио лидерску позицију Каталонаца на жребу за осмину финала.

Аргентински чаробњак је постигао оба гола у Глазгову и повратак на терен (није играо против Малаге у претходном колу Примере) украсио тријумфом који Блауграни омогућава лакшег ривала у наредној рунди. Меси је први пут затресао мрежу на додавање Нејмара, други пут са пенала који је скривио Емилио Изагире и на тај начин постао први фудбалер у историји који је постигао најмање 100 голова за један клуб у међународним куповима. Причало се да ће то урадити Кристијано Роналдо, који је пред почетка Лиге шампиона имао предност, али га је Лео вечерас престигао.

Од тих 100 комада 92 су пала у Лиги шампиона, три у Суперкупу Европе, а пет на Светском првенство за клубове.

Свака част!

И још једним достигнућем може да се подичи Меси, после гостовања у Шкотској, јер је вечерас постао стрелац 400. гола за Барсу, откако на њеној клупи седи Луис Енрике.

Први му је наместио Нејмар, у 23. минуту, изједначивши рекорд по бриоју асистенција у једној сезони Лиге шампиона, стар 13 година (седам гол додавања). С тим што Бразилац неће имати прилику да тај конто увећа у групној фази, јер је, кад је све већ било решено, намерно добио жути картон, како би пропустио дуел завршне рунде са Борусијом код куће и тако „чист“ ушао у осмину финала.

О свему се води рачуна.

СЕЛТИК - БАРСЕЛОНА 0:2 (0:1)
/Меси 24, 55пен/

СЕЛТИК (4-2-3-1): Гордон - Лустиг, Шимуновић, Свјатченко, Изагире - Армстронг, Браун - Мекгрегор (од 72. Робертс), Рогић (од 64. Битон), Синклер (од 46.-Форест) - Дембеле.

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген - Роберто, Маскерано, Пике (од 72. Марлон), Алба (од 66. Дињ) - Ракитић, Бускетс, Гомес - Меси, Суарез, Нејмар (од 77. Туран).

Табела Групе Ц: Барселона 12, Манчестер Сити 8, Борусија Менхенгладбах 5, Селтик 2 бода.

У последњем колу Барселона чека Борусију, а Сити ће угостити екипу Селтика.

Ц група:

Борусија Менхенгладбах - Манчестер Сити 1:1
Рафаел 23 - Силва 45

Селтик - Барселона 0:2
Меси 24, 55(п)

Табела: Барселона 12, Манчестер Сити 8, Б: Менхенгладбах 5, Селтик 2

Наполи је пропустио зицер на свом терену против кијевског Динама и морао да се задовољи само мршавим ремијем без голова у којем је био много бољи ривал од анемичних Украјинаца који су дошли да се бране иако их је једино победа одржавала у каквој-таквој игри за пласман у осмину финала.

Овако, после вечерашњих 0:0, Наполију је исто као и да је победио, док је Динамо успео да освоји бод. И испао!

Да је Наполи победио, опет би морао да стрепи у последњем колу у Лисабону против Бенфике. Једино му вечерас пораз није одговарао јер би онда морао да јури победу у Лисабону. Са вечерашњим резултатом, Наполи има исти број бодова као Бенфика и у Лисабону не сме да изгуби ако жели у осмину финала. Реми и победа му гарантују пласман међу 16 најбољих.

Наполијев пораз води Бенфику даље. Осим у случају да Динамо у Кијеву савлада Бешикташ. Ако Бешикташ изгуби онда даље иду Бенфика и Наполи. Ако Бешикташ одигра нерешено, онда је Бенфика сигурна чак и ако изгуби од Наполија јер има бољи међусобни скор од Турака. Замршена ситуација... Ако Бешикташ победи, онда га не занима исход у Лисабону. 

Прштаће у последњем колу! 

Наполи је доминирао вечерас током целог меча, али је Динамо добро затворио све прилазе голу и изабрао тоталну дефанзиву чекајући грешку домаћег тима. Није је дочекао. Наполитанци су покушавали да пробију обруч гостију, претили су Мертенс који је опет играо „лажну деветку“, затим Каљехон, Хамшик.. Инсиње је имао сјајну прилику али се саплео у стопостотној шанси?! И Украјинци су успели да преживе прво полувреме...

Колико су били безопасни најбоље говори податак да су имали само три контакта с лоптом у казненом простору Наполија у првих 45 минута!

Иста слика и у другом полувремену. Наполи напада, Динамо се брани. Сари је увео све офанзивце које је имао на располагању, али лопта није хтела у гол. Шансе су пропустилиКаљехон, Хамшик, Габијадини... Мада се мора истаћи да ово није онај Наполи са почетка сезоне. Превише се муче, много отежу у завршници, нису више онако конкретни и агресивни као када су разбили Бенфику или када су вечерашњег ривала победили у Кијеву. Ипак, и овакав Наполи је заслужио победу али су Украјинци успели да освоје бод који им ништа не значи јер су и да њим испали из Европе, па им меч против Бешикташа на свом терену у последњем колу неће много значити.

Никола Максимовић није био у конкуренцији за тим Наполија вечерас. 

У последњем колу Динамо дочекује Бешикташ, а Бенфика екипу Наполија.

Б група:

Наполи - Динамо Кијев 0:0

Бешикташ – Бенфика 3:3
Тосун 58, Кварежма 83, Абубакар 89– Гуедес 10, Семедо 25, Фејса 31

Табела: Наполи 8, Бенфика 8, Бешикташ 7, Динамо 2.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар