LŠ: Barsa i Atletiko prvi, remi u derbiju Arsenal - PSŽ! I još...

Arsenal i Venger ponovo prosuli mleko: Ne vredi ni raspucani Žiru, ni autogol Veratija! Sveci su blizu liderskog mesta! Buran remi na Emirejtsu koji odgovara ekipi iz Pariza – 2:2. Atletiko može u Minhen turistički sa 5-0-0! Francuska šema za prvo mesto! Simeoneov tim protiv PSV Ajndhovena nastavio seriju pobeda. Barsa prva, Mesi 100! Siti će biti koska na žrebu, Borusija u Ligi Evrope! Seltik je džak za udaranje, dosadna utakmica u Nemačkoj. Napoli opet kiksnuo, ali mu dođe na isto: Moraće da se brani u Lisabonu! Čeka nas jako zanimljivo poslednje kolo u grupi pošto tri kluba imaju šanse za osminu finala.

Fudbal 23.11.2016 | 23:15
LŠ: Barsa i Atletiko prvi, remi u derbiju Arsenal - PSŽ! I još...
Ne vredi ni raspucani Žiru, ni poklon Marka Veratija... Arsenal je ponovo prosuo mleko. Ili je PSŽ bio dovoljno kvalitetan da preživi pakao gostovanja na Emirejtsu i stigne na pola koraka od liderske pozicije u grupi A (samim tim i lakšeg žreba za osminu finala) – 2:2. Činilo se u većem delu meča da su zvezde naklonjene Arsenu Vengeru, da je ovo njegova noć u kojoj će imati pomoć svih natprirodnih sila da odvede Tobdžije do željenog cilja, odnosno prvog mesta.

 I dalje će imati teoriju engleski predstavnik kao saveznik, ali valja očekivati da će Parižani dobro obavljen posao u Londonu overiti u poslednjem kolu protiv Ludogoreca

Bilo je na Arsenalovom zdanju svega: hvatanja za gušu Žiroa i Kavanija, hladnokrvosti francuskog napadača kada je bilo gusto i autogola Marka Veratija i sjaja Lukasa Moure koji je ispisalo konačan rasplet.

Nekako se činilo da će Parižani posle autogola Veratija dići ruke od svega. Bili su bolji rival veći deo prvog poluvremena, totalno su ukočili Arsenalovu napadačku igru. Domaćin nije šutnuo u gol do 45.minuta kada je Krikovijak povukao Sančeza, a Žiru nastavio ovojesenji serijal pogodaka. Na taj detalj nakalemila se prečka Maure, pa pomenuti autogol Veratija. Sve je išlo na vodenicu Arsenala, ali je Lukas Maura stavio tačku na dešavanja na Emirejtsu. Na veliko zadovoljstvo Parižana.

Bilo je u tom pogotku i nevidljive ruke fudbalske pravde. Arsenal je u većem delu prvog poluvremena pošteno visio. Odličnu akciju Matuidija u gol je spretnom reakcijom u gol pretvorio Edison Kavani... I ne samo to. Isti igrač je bio blizu da duplira prednost Svetaca, ali je sa gol linije loptu iščupao Gibs.

Međutim, u nastavku nije bilo spasa za Arsenal. Parižani su izborili remi koji ih zbog boljeg međusobnog skora vodi na prvo mesto.

Pravu antipropagandu fudbala gledali smo u Sofiji.Nije bilo ni uzbuđenja, ni golova u meču između Ludogoreca i Bazela. Kao da su oba tima bila zadovoljna remijem. Kakav se fudbal igrao u glavnom gradu Sofije najbolje ilustruje podatak da za prvih 25 minuta drugog poluvremena nismo videli nijedan udarac ka golu. Bazel je u prvom delu imao nešto više od igre... Oba tima posle pet kola imaju dva boda. Ludogorec ima bolji skor, ali sada ih čeka duel sa PSŽ-om koji bi pobedom stigao do prve pozicije.

ARSENAL - PSŽ 2:2 (1:1)

/Žiru 45+1,Verati 63 ag  - Kavani 19, Moura 77/

Stadion: Emirejts

ARSENAL (4-2-3-1): Ospina – Dženkinson  (od 81. Čembrlwen), Mustafi, Koščijelni, Gibs - Remzi, Kokelan (od 72. Volkot) - Sančez, Ozil, Ivobi (od 75. Džaka) - Žiru.

PSŽ (4-3-3): Areola - Menije, Markinjos, Silva, Maksvel - Verati, Krihovjak, Mota - Moura, Kavani, Matuidi.

LUDOGOREC - BAZEL 0:0 (0:0)

LUDOGOREC (4-2-3-1): Stojanov - Sisinjo, Palomino, Moci, Natanijel - Đakov, Abel - Kafu, Vanderson, Misiđan (od 84.Lukoki) - Kešeru (od 90. Plastun).

BAZEL (4-5-1): Vaclik - Lang, Suhi, Balanta, Traore - Bjarnason, Delgado, Džaka, Cufi, Eljunusi - Dumbija (od 80. Šporar).

U poslednjem kolu Arsenal gostuje Bazelu, a PSŽ dočekuje Ludogorec.

A grupa:

Arsenal - Pari Sen Žermen 2:2
Žiru 45 - Kavani 19, Verati (ag) 60

Ludogorec - Bazel 0:0

Tabela: Arsenal 11, PSŽ 11, Bazel 2, Ludogorec 2

Kako i dolikuje finalisti Lige šampiona, Aletiko Madrid je obezbedio prvo mesto u grupi pred osminu finala. I teoretski lakšeg rivala na žrebu. Madriđani su kolo pre kraja grupe, overili prvo mesto ispred Bajerna pošto su večeras rutinski odradili posao na svom terenu protiv PSV Ajndhovena.

Jorgandžije su u madridu savladale holandskog šampiona sa laganih 2:0 i imaju skor od pet pobeda u isto toliko mečeva. Tako će Atletiko u poslednjem kolu u Minhenu biti lišen rezultatskog protiska protiv Bajerna koji je danas u Rostovu prokockao šansu u da se u poslednjem kolu bori protiv Atletika  

Pobedu Madriđanima je doneo francuski tandema napadača Grizman - Gameiro koji su postigli po gol u drugom poluvremenu. Gameiro je ulkazio u šanse i promašivao, PSV je imao sreće u prvom poluvremenu, da bi u 55. minutu Atletiko konačno načeo rivala. Grizman je proigrao zemljaka u napadu, a Gameiro rutinski završio akciju. Potom je iGrizman u 66. minutu ispisao ime na semaforu. Njemu je asistirao Tijago i tada je sve bilo gotovo. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali je Gameiro do kraja pogodio stativu.

Atletiko ima maksimalnih 15 bodova i u poslednjem kolu ide u Minhen bez pritiska da morao da ostavri dobar rezultta. PSV je sa druge strane došao na rub eliminacije iz Evrope. Ipak, ima šansu da nastavi takmičenje u Ligi Evrope ako u poslednjem kolu pobedi Rostov na svom terenu. Remi odgovara Rusima...

U poslednjem kolu Bajern će dočekati Atletiko, a PSV će ugostiti Rostov.

D grupa:

Atletiko Madrid - PSV 2:0
Gameiro 55, Grizman 65

Rostov - Bajern Minhen 3:2
Azmun 44, Poloz 50, Noboa 67 – Kosta 35, Bernat 52

Tabela: Atletiko Madrid 15, bajern 9, Rostov 4, PSV 1

Sve je poznato kolo pre kraja Grupe C Lige šampiona. Barselona je preživela možda i najtežu grupu i kao prva obezbedila sebi lakšeg rivala u osmini finala, Mančester Siti će kao drugi biti potencijalna mina svima na žrebu u prvoj nokaut rundi, Borusija iz Menhengladbaha će utehu potražiti u Ligu Evrope (postoje mminimalne šanse da se redosled na tabeli promeni, ali to nije realno), dok je evropska bajka gotova za Seltik, koji je u ovom društvu služio kao džak za udaranje.

U mečevima pete runde: Seltik - Barselona 0:2, Borusija Menhengladbah - Mančester Siti 1:1.

Siti je uradio ono zbog čega je došao u Nemačku. Ostao je neporažen i sačuvao distancu u odnosu na ekipu Andrea Šuberta, posebno motivisanu da potvrdi zbog čega Pep Gvardiola nijednom nije slavio protiv nje za vreme trenerskog mandata u Bajernu. Nije ni večeras, ali je izvukao remi, zahvaljujući snalažljivosti Davida Silva u nadoknadi prvog dela, u jednom od retkih smislenih napada gostiju.

Prethodno je Borusija bila bolji tim, diktirala ritam, imala šansu da povede prekoFabijana Džonsona na pas Rafaela, ali kad nije pogodio Amerikanac, jeste Brazilac, prosto raznevši Klaudija Brava. Zaljuljala se tad odbrana skupocenog tima sa Etihada, nije Džon Stouns izgledao kao štoper koji vredi 55.000.000 evra, ali se Mančester nekako uspravio i preko Silve, kome je Kevin De Brujne namestio gol, osigurao drugo mesto u grupi. T

Ono mu, praktično, nije ugroženo, jer u poslednjem kolu u Englesku dolazi Seltik, Mančester uz to ima tri boda više i bolju gol-razliku od Borusije (i bolji međusobni skor), uz napomenu da Nemci idu na noge Barsi, tako da je sve jasno,

S obzirom da je u tim trenucima Barselona prema očekivanju lako završavala posao sa Seltikom, fudbaleri Mančester Sitija su shvatili da ne mogu do prvog mesta. Utisak je da nisu trošili snagu čak ni kad su imali igrača više, posle isključenje Larsa Štindla, a posebno neangažovani delovali su onog trenutka kad su se posle crvenog kartonaFernandinja snage na terenu poravnale.

Na kraju, svi zadovoljni: Borusija što je ostala neporažena i nagovestila izlazak iz krize, a Siti što je kolo pre kraja obezbedio prolaz dalje, što prethodnih sezona nije baš bio slučaj.

BORUSIJA MENHENGLADBAH  - MANČESTER SITI 1:1 (1:1)
/Rafael 23 - Silva 45+1/

BORUSIJA MENHENGLADBAH (4-2-3-1): Zomer - Elvedi, Kristensen, Jančke, Vent - Daud (od 60. Vestergard), Štrobl - Traore (od 41. Hofman), Štindl, Džonson - Rafael (od 84. Han).

MANČESTER SITI (4-3-3): Bravo - Otamendi, Fernandinjo, Stons, Kolarov - De Brujne, Gundogan, Silva - Navas, Aguero, Sterling (od 68. Sanja).

Ako je u Nemačkoj bilo neizvesnosti, onda je svaku na „Seltik parku“, kao mačem sasekao - Lionel Mesi. Najbolji igrač Barselone maltene sam je još jednom rastavio na sitne komade odbranu Seltika i potvrdio lidersku poziciju Katalonaca na žrebu za osminu finala.

Argentinski čarobnjak je postigao oba gola u Glazgovu i povratak na teren (nije igrao protiv Malage u prethodnom kolu Primere) ukrasio trijumfom koji Blaugrani omogućava lakšeg rivala u narednoj rundi. Mesi je prvi put zatresao mrežu na dodavanje Nejmara, drugi put sa penala koji je skrivio Emilio Izagire i na taj način postao prvi fudbaler u istoriji koji je postigao najmanje 100 golova za jedan klub u međunarodnim kupovima. Pričalo se da će to uraditi Kristijano Ronaldo, koji je pred početka Lige šampiona imao prednost, ali ga je Leo večeras prestigao.

Od tih 100 komada 92 su pala u Ligi šampiona, tri u Superkupu Evrope, a pet na Svetskom prvenstvo za klubove.

Svaka čast!

I još jednim dostignućem može da se podiči Mesi, posle gostovanja u Škotskoj, jer je večeras postao strelac 400. gola za Barsu, otkako na njenoj klupi sedi Luis Enrike.

Prvi mu je namestio Nejmar, u 23. minutu, izjednačivši rekord po brioju asistencija u jednoj sezoni Lige šampiona, star 13 godina (sedam gol dodavanja). S tim što Brazilac neće imati priliku da taj konto uveća u grupnoj fazi, jer je, kad je sve već bilo rešeno, namerno dobio žuti karton, kako bi propustio duel završne runde sa Borusijom kod kuće i tako „čist“ ušao u osminu finala.

O svemu se vodi računa.

SELTIK - BARSELONA 0:2 (0:1)
/Mesi 24, 55pen/

SELTIK (4-2-3-1): Gordon - Lustig, Šimunović, Svjatčenko, Izagire - Armstrong, Braun - Mekgregor (od 72. Roberts), Rogić (od 64. Biton), Sinkler (od 46.-Forest) - Dembele.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Roberto, Maskerano, Pike (od 72. Marlon), Alba (od 66. Dinj) - Rakitić, Buskets, Gomes - Mesi, Suarez, Nejmar (od 77. Turan).

Tabela Grupe C: Barselona 12, Mančester Siti 8, Borusija Menhengladbah 5, Seltik 2 boda.

U poslednjem kolu Barselona čeka Borusiju, a Siti će ugostiti ekipu Seltika.

C grupa:

Borusija Menhengladbah - Mančester Siti 1:1
Rafael 23 - Silva 45

Seltik - Barselona 0:2
Mesi 24, 55(p)

Tabela: Barselona 12, Mančester Siti 8, B: Menhengladbah 5, Seltik 2

Napoli je propustio zicer na svom terenu protiv kijevskog Dinama i morao da se zadovolji samo mršavim remijem bez golova u kojem je bio mnogo bolji rival od anemičnih Ukrajinaca koji su došli da se brane iako ih je jedino pobeda održavala u kakvoj-takvoj igri za plasman u osminu finala.

Ovako, posle večerašnjih 0:0, Napoliju je isto kao i da je pobedio, dok je Dinamo uspeo da osvoji bod. I ispao!

Da je Napoli pobedio, opet bi morao da strepi u poslednjem kolu u Lisabonu protiv Benfike. Jedino mu večeras poraz nije odgovarao jer bi onda morao da juri pobedu u Lisabonu. Sa večerašnjim rezultatom, Napoli ima isti broj bodova kao Benfika i u Lisabonu ne sme da izgubi ako želi u osminu finala. Remi i pobeda mu garantuju plasman među 16 najboljih.

Napolijev poraz vodi Benfiku dalje. Osim u slučaju da Dinamo u Kijevu savlada Bešiktaš. Ako Bešiktaš izgubi onda dalje idu Benfika i Napoli. Ako Bešiktaš odigra nerešeno, onda je Benfika sigurna čak i ako izgubi od Napolija jer ima bolji međusobni skor od Turaka. Zamršena situacija... Ako Bešiktaš pobedi, onda ga ne zanima ishod u Lisabonu. 

Prštaće u poslednjem kolu! 

Napoli je dominirao večeras tokom celog meča, ali je Dinamo dobro zatvorio sve prilaze golu i izabrao totalnu defanzivu čekajući grešku domaćeg tima. Nije je dočekao. Napolitanci su pokušavali da probiju obruč gostiju, pretili su Mertens koji je opet igrao „lažnu devetku“, zatim Kaljehon, Hamšik.. Insinje je imao sjajnu priliku ali se sapleo u stopostotnoj šansi?! I Ukrajinci su uspeli da prežive prvo poluvreme...

Koliko su bili bezopasni najbolje govori podatak da su imali samo tri kontakta s loptom u kaznenom prostoru Napolija u prvih 45 minuta!

Ista slika i u drugom poluvremenu. Napoli napada, Dinamo se brani. Sari je uveo sve ofanzivce koje je imao na raspolaganju, ali lopta nije htela u gol. Šanse su propustiliKaljehon, Hamšik, Gabijadini... Mada se mora istaći da ovo nije onaj Napoli sa početka sezone. Previše se muče, mnogo otežu u završnici, nisu više onako konkretni i agresivni kao kada su razbili Benfiku ili kada su večerašnjeg rivala pobedili u Kijevu. Ipak, i ovakav Napoli je zaslužio pobedu ali su Ukrajinci uspeli da osvoje bod koji im ništa ne znači jer su i da njim ispali iz Evrope, pa im meč protiv Bešiktaša na svom terenu u poslednjem kolu neće mnogo značiti.

Nikola Maksimović nije bio u konkurenciji za tim Napolija večeras. 

U poslednjem kolu Dinamo dočekuje Bešiktaš, a Benfika ekipu Napolija.

B grupa:

Napoli - Dinamo Kijev 0:0

Bešiktaš – Benfika 3:3
Tosun 58, Kvarežma 83, Abubakar 89– Guedes 10, Semedo 25, Fejsa 31

Tabela: Napoli 8, Benfika 8, Bešiktaš 7, Dinamo 2.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar