Апликација за брзо рјешавање математичких задатака

У последње време чини вам се да је ваше дете постало одличан математичар, воли математику и ниже само петице. Ако је тако, морамо да вас разочарамо: постоји шанса да се није десило чудо, већ је то само мобилна апликација за брзо решавање задатака.

Информационе технологије 23.11.2016 | 10:03
Апликација за брзо рјешавање математичких задатака
Исти задатак, исти поступак, за тачно решење професору треба више од 30 секунди, а мобилној апликацији мање од три.

“Узмес мобилни, има камера , тиме се задатак се скенира и реши се цео задатак.“

“Ако имамо неки проблем са решавањем задатка само скенирамо имамо поступак и знамо како да урадимо следећи пут“, кажу ученици.

“Знају како се користи али нису до сада користили, не смеју на часовима да користе“, каже Надица Стаменковиц , професорка математике.

“То је у преводу апликација да не учим ништа, да се понашам како хоћу и да само прођем то“ , каже Бојана Спасеновић, професор из математике.

Апликација је доступна за све паметне телефоне, а како их и међу основцима готово сви имају, употреби или злоупотреби теско је стати на пут.

„Математика има један важан утицај на развијање менталних и когнитивних способности. Вежбајући израду задатака из математике, деца вежбају и решавање проблема и у некиим другим сверама“, истиче Бранка Мицковски, школски психолог.

Родитељи за савремено математичко помагало наравно не знају.

Има међутим ситуација, кажу професори, када решавање задатака уз апликацију и није тако лосе.

“Апликација може да буде добра наставницима да провере задатак пред контролни или студентима“, каже професорка Стаменковић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Стефан

27.09.2017 18:56

Колико у билиону има милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елена

20.10.2017 13:34

Преториа у децимални број И офферинг периоду: 5/7

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

10.05.2018 17:27

Прије пет год. отац је био старији од сина пет пута, а за три год. он је старији три пута. Колико год. има син а колико отац

ОДГОВОРИТЕ