Aplikacija za brzo rješavanje matematičkih zadataka

U poslednje vreme čini vam se da je vaše dete postalo odličan matematičar, voli matematiku i niže samo petice. Ako je tako, moramo da vas razočaramo: postoji šansa da se nije desilo čudo, već je to samo mobilna aplikacija za brzo rešavanje zadataka.

Informacione tehnologije 23.11.2016 | 10:03
Aplikacija za brzo rješavanje matematičkih zadataka
Isti zadatak, isti postupak, za tačno rešenje profesoru treba više od 30 sekundi, a mobilnoj aplikaciji manje od tri.

“Uzmes mobilni, ima kamera , time se zadatak se skenira i reši se ceo zadatak.“

“Ako imamo neki problem sa rešavanjem zadatka samo skeniramo imamo postupak i znamo kako da uradimo sledeći put“, kažu učenici.

“Znaju kako se koristi ali nisu do sada koristili, ne smeju na časovima da koriste“, kaže Nadica Stamenkovic , profesorka matematike.

“To je u prevodu aplikacija da ne učim ništa, da se ponašam kako hoću i da samo prođem to“ , kaže Bojana Spasenović, profesor iz matematike.

Aplikacija je dostupna za sve pametne telefone, a kako ih i među osnovcima gotovo svi imaju, upotrebi ili zloupotrebi tesko je stati na put.

„Matematika ima jedan važan uticaj na razvijanje mentalnih i kognitivnih sposobnosti. Vežbajući izradu zadataka iz matematike, deca vežbaju i rešavanje problema i u nekiim drugim sverama“, ističe Branka Mickovski, školski psiholog.

Roditelji za savremeno matematičko pomagalo naravno ne znaju.

Ima međutim situacija, kažu profesori, kada rešavanje zadataka uz aplikaciju i nije tako lose.

“Aplikacija može da bude dobra nastavnicima da provere zadatak pred kontrolni ili studentima“, kaže profesorka Stamenković.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Stefan

27.09.2017 20:56

Koliko u bilionu ima miliona.

ODGOVORITE
Name

Elena

20.10.2017 15:34

Pretoria u decimalni broj I offering periodu: 5/7

ODGOVORITE
Name

Seka

10.05.2018 19:27

Prije pet god. otac je bio stariji od sina pet puta, a za tri god. on je stariji tri puta. Koliko god. ima sin a koliko otac

ODGOVORITE