Инстаграм уводи новине, али опет копира Снапцхат

Инстаграм је још једном брутално ископирао Снапцхат. Након што су, по узору на њих, увели приче, сад су најавили и ливе видео и додали нову опцију дописивања која аутоматски брише прочитане поруке.

Информационе технологије 22.11.2016 | 11:12
Инстаграм уводи новине, али опет копира Снапцхат
Баш као на Снапцхату, фотографије и снимке које пошаљете пријатељима, након што их виде аутоматски ће нестати. Једина разлика је да једном кад отворите слику (или снимак) на Инстаграму, пре затварања и неповратног брисања, можете је прегледати неограничено пута. Како би разликовали нормалне поруке од оних које нестају, Инстаграм је увео и посебне иконе, пише Масхабле.

Опција видеа уживо биће доступна у следећих неколико недеља, а и снимци ће, као и на Снапцхату, нестајати. Код Инстаграма они ће, додуше, нестајати одмах након завршетка стреама док је на Снапцхату корисници, којима је послат, ипак могу отворити било када.

Ваш стреам Инстаграм ће по свом алгоритму понудити пратитељима који би за њега највише могли бити заинтересирани, а наравно, постојаће могућност коментиарисања, као и прегледа ко гледа стреам, баш као на Фацебооку.

Апликација која се сад опасно шири и на териториј Фацебоока и Снапцхата, "причама" је привукла сто милиона корисника дневно (што је око трећина њихове дневно активне корисничке базе), а с новим опцијама, и бројке би могле би знатно да се побољшају.

Б 92
фото:инстаграм

Коментари / 0

Оставите коментар