Instagram uvodi novine, ali opet kopira Snapchat

Instagram je još jednom brutalno iskopirao Snapchat. Nakon što su, po uzoru na njih, uveli priče, sad su najavili i live video i dodali novu opciju dopisivanja koja automatski briše pročitane poruke.

Informacione tehnologije 22.11.2016 | 11:12
Instagram uvodi novine, ali opet kopira Snapchat
Baš kao na Snapchatu, fotografije i snimke koje pošaljete prijateljima, nakon što ih vide automatski će nestati. Jedina razlika je da jednom kad otvorite sliku (ili snimak) na Instagramu, pre zatvaranja i nepovratnog brisanja, možete je pregledati neograničeno puta. Kako bi razlikovali normalne poruke od onih koje nestaju, Instagram je uveo i posebne ikone, piše Mashable.

Opcija videa uživo biće dostupna u sledećih nekoliko nedelja, a i snimci će, kao i na Snapchatu, nestajati. Kod Instagrama oni će, doduše, nestajati odmah nakon završetka streama dok je na Snapchatu korisnici, kojima je poslat, ipak mogu otvoriti bilo kada.

Vaš stream Instagram će po svom algoritmu ponuditi pratiteljima koji bi za njega najviše mogli biti zainteresirani, a naravno, postojaće mogućnost komentiarisanja, kao i pregleda ko gleda stream, baš kao na Facebooku.

Aplikacija koja se sad opasno širi i na teritorij Facebooka i Snapchata, "pričama" je privukla sto miliona korisnika dnevno (što je oko trećina njihove dnevno aktivne korisničke baze), a s novim opcijama, i brojke bi mogle bi znatno da se poboljšaju.

B 92
foto:instagram

Komentari / 0

Ostavite komentar