СП: Змајеви одлетјели у Атину!

"Изузетно важна утакмица, то стално понављам и имамо амбиција да направимо добар резултат. Добро смо радили протеклих дана, иако смо имали одређених проблема са повредама", каже селектор Баждаревић.

Фудбал 11.11.2016 | 19:30
СП: Змајеви одлетјели у Атину!
Фудбалска репрезентације БиХ јутарњим чартер летом са Сарајевског међународног аеродрома отпутовала је за Атину, гдје ће у недјељу одиграти утакмицу четвртог кола групе Х квалификација за Свјетско првенство 2018. године у Русији.

У бх. табору су свјесни значаја утакмице на стадиону Караискакис, јер би им евентуална побједа дала велику предност у борби за друго мјесто са Грцима. Но, у случају пораза наставак квалификација би био знатно отежан за "змајеве".

Још када је објављивао списак, прије десетак дана, селектор бх. тима Мехмед Баждаревић рекао је да жели да његови изабраници у Атини одиграју добру утакмицу и освоје макар бод, који би значио останак у игри за друго мјесто које води у бараж.

"Изузетно важна утакмица, то стално понављам и имамо амбиција да направимо добар резултат. Добро смо радили протеклих дана, иако смо имали одређених проблема са повредама. Но, то смо успјели савладати и мотивисани дочекујемо утакмицу са Грчком. Сигурно неће бити лако, јер Грци имају бодовну предност и играју кући. Очекујем спортску борбу и да се 'побијемо' и да покажемо да смо дошли с амбицијом да остваримо добар резултат", рекао је Баждаревић.

Селектор је додао да ће се Сеад Колашинац, дефанзивац Шалкеа, прикључити екипи у Атини, те да очекује да ће сви играчи конкурисати за недјељни дуел с домаћином.

Един Џеко, капитен тима, сусрет с Грчком дочекује у сјајној форми. Први је стријелац Серие А, али каже да је то мање важно. Њему је битно да "змајеви" одиграју као тим, а онда ће доћи и резултат.

"Прије свега морамо бити пуно бољи као екипа него у Белгији и то може бити кључ успјеха. Један играч ако је у доброј форми то није довољно. Свих 11 играча који буду на терену требају дати максимум како би дошли до повољног резултата. Знам доста добро грчку репрезентацију, посебно њихове дефанзивце. С некима од њих сам и играо у Роми. Добри су као екипа, али мислим да нису бољи од нас. Но, то морамо доказати на терену", истакао је Џеко.

Баждаревић у мечу са Грцима рачуна на сљедеће играче: голмани: Асмир Беговић, Ибрахим Шехић, Кенан Пирић; одбрана: Тони Шуњић, Огњен Врањеш, Емир Спахић, Сеад Колашинац, Ермин Бичакчић, Един Цоцалић, Ервин Зукановић; везни ред: Миралем Пјанић, Харис Медуњанин, Гојко Цимирот, Мато Јајало, Един Вишћа, Раде Крунић, Тино Свен Сушић, Изет Хајровић, Сенад Лулић, Данијел Милићевић; напад: Един Џеко, Ведад Ибишевић и Милан Ђурић.

Утакмица Грчка - БиХ играће се у недјељу са почетком у 20:45. У преостала два сусрета четвртог кола групе Х састају се Кипар - Гибралтар и Белгија - Естонија.

На врху табеле су Белгија и Грчка са по девет, а слиједи БиХ са шест бодова. Естонија је освојила три, док су Кипар и Гибралтар без бодова.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар