Бараж: Зар Норвежана да се плашимо?!

Кад је густо Орлићи знају како се постаје шампион! „Навикли смо да добијамо важне мечеве, нека тако буде и против Норвешке“, поручује везиста Орлића Мијат Гаћиновић.

Фудбал 11.11.2016 | 16:30
Бараж: Зар Норвежана да се плашимо?!
Кад је било тешко – за њих је то била проста једначина. Почев од омладинске конкуренције и турнира у Турској, без којег не би било ни Мађарске ни Новог Зеланда, актуелни млади репрезентативци Србије увек су побеђивали када су имали мач над главом.

Одиграли су већ прегршт мечева са префиксом „утакмица генерације“, па отуда не чуди што делују прилично смирено уочи баража за одлазак на Првенство Европе против Норвешке (први меч данас од 18 часова).

„Да не урекенем, никада нисмо изгубили меч који смо морали да добије мо. Надам се да ће тако бити и сада. Нема потребе да се било шта мења“, поручује у разговору за МОЗЗАРТ Спорт крилни везиста наше селекције Мијат Гаћиновић.

Судар са Норвешком има једну малу специфичност. Ништа се неће решевати у 90 минута на стадиону Партизана, пошто нас за четири дана чека реванш у Драмену. Ипак, народ ће оћи да види и поздрави шампионе са Новог Зеланда.

„Ништа неће да се одлучи у првој утакмици. Не треба превише да се залећемо. Био бих задовољан када не бисмо примили гол, односно када бисмо победили минималним резултатом“.

Осећа некадашњи члан Војводине јединствено мишљење народа. А оно једноставно гласи. Овај тим Орлића није створен да би био само учесник Првенства Европе, него да би тамо урадио нешто велико. Уосталом, момци који ће вечерас изаћи на црту Норвежанима имају звање европских и светских шампиона.

„Себи смо ставили себи тај притисак. Сви очекују много од нас, очекују да понављамо велике успехе. Знам да би људи били разочарани ако бисмо сад против Норвежана или на првенству Европе направили велики неуспех. Верујем да ће нам публика вечерас помоћи“.

Колико фудбалска јавност верује у Орлиће говори и чињеница да нико не прича о квалитету Норвешке. А он јесте – велики. Уосталом, Томислав Сивић је подсетио да не бисмо смели да их потценимо, иако су током ових квалификација изгубили од Енглеске са 6:1.

„Мало сам гледао Норвешку. Знам појединости о неким играчима, али стручни штаб ће нас добро припремити“, додаје Гаћиновић.

Били су најбољи у Европи и на свету у омладинској селекцији, Норвешка је прва препрека ка нечему што би представљало епски успех – да готово цела репрезентације веже титуле у конкуренцији играча до 19, 20 и 23 године.

„Био би то врхунац, невероватан успех. Међутим, било би неозбиљно да већ сада о томе причамо. За нас је меч против Норвешке финале Првенства Европе“, додао је Гаћиновић.

Као што је познато селектор Орлића Томислав Сивић у првом мечу неће моћи да рачуна на Грујића и Ристић. Штопер Вељковић није у конкуренцији, а његово место ће да заузмеВукашин Јовановић.

СРБИЈА – НОРВЕШКА

Стадион: Партизан

Капацитет:32.717

Судија: Мајкл Оливер

СРБИЈА (4-4-2): Вања Милинковић Савић – Гајић, Јовановић, Лазић, Антонов – Живковић, Сергеј Милинковић Савић, Максимовић, Гаћиновић – Чаврић, Ђурђевић.

НОРВЕШКА (4-4-2): Розбах – Грогард, Јенсен, Гронер, Хараилсед – Дехли, Трондсен, Фосум, Захид – Едегард, Ељануси

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар