Baraž: Zar Norvežana da se plašimo?!

Kad je gusto Orlići znaju kako se postaje šampion! „Navikli smo da dobijamo važne mečeve, neka tako bude i protiv Norveške“, poručuje vezista Orlića Mijat Gaćinović.

Fudbal 11.11.2016 | 16:30
Baraž: Zar Norvežana da se plašimo?!
Kad je bilo teško – za njih je to bila prosta jednačina. Počev od omladinske konkurencije i turnira u Turskoj, bez kojeg ne bi bilo ni Mađarske ni Novog Zelanda, aktuelni mladi reprezentativci Srbije uvek su pobeđivali kada su imali mač nad glavom.

Odigrali su već pregršt mečeva sa prefiksom „utakmica generacije“, pa otuda ne čudi što deluju prilično smireno uoči baraža za odlazak na Prvenstvo Evrope protiv Norveške (prvi meč danas od 18 časova).

„Da ne urekenem, nikada nismo izgubili meč koji smo morali da dobije mo. Nadam se da će tako biti i sada. Nema potrebe da se bilo šta menja“, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport krilni vezista naše selekcije Mijat Gaćinović.

Sudar sa Norveškom ima jednu malu specifičnost. Ništa se neće reševati u 90 minuta na stadionu Partizana, pošto nas za četiri dana čeka revanš u Dramenu. Ipak, narod će oći da vidi i pozdravi šampione sa Novog Zelanda.

„Ništa neće da se odluči u prvoj utakmici. Ne treba previše da se zalećemo. Bio bih zadovoljan kada ne bismo primili gol, odnosno kada bismo pobedili minimalnim rezultatom“.

Oseća nekadašnji član Vojvodine jedinstveno mišljenje naroda. A ono jednostavno glasi. Ovaj tim Orlića nije stvoren da bi bio samo učesnik Prvenstva Evrope, nego da bi tamo uradio nešto veliko. Uostalom, momci koji će večeras izaći na crtu Norvežanima imaju zvanje evropskih i svetskih šampiona.

„Sebi smo stavili sebi taj pritisak. Svi očekuju mnogo od nas, očekuju da ponavljamo velike uspehe. Znam da bi ljudi bili razočarani ako bismo sad protiv Norvežana ili na prvenstvu Evrope napravili veliki neuspeh. Verujem da će nam publika večeras pomoći“.

Koliko fudbalska javnost veruje u Orliće govori i činjenica da niko ne priča o kvalitetu Norveške. A on jeste – veliki. Uostalom, Tomislav Sivić je podsetio da ne bismo smeli da ih potcenimo, iako su tokom ovih kvalifikacija izgubili od Engleske sa 6:1.

„Malo sam gledao Norvešku. Znam pojedinosti o nekim igračima, ali stručni štab će nas dobro pripremiti“, dodaje Gaćinović.

Bili su najbolji u Evropi i na svetu u omladinskoj selekciji, Norveška je prva prepreka ka nečemu što bi predstavljalo epski uspeh – da gotovo cela reprezentacije veže titule u konkurenciji igrača do 19, 20 i 23 godine.

„Bio bi to vrhunac, neverovatan uspeh. Međutim, bilo bi neozbiljno da već sada o tome pričamo. Za nas je meč protiv Norveške finale Prvenstva Evrope“, dodao je Gaćinović.

Kao što je poznato selektor Orlića Tomislav Sivić u prvom meču neće moći da računa na Grujića i Ristić. Štoper Veljković nije u konkurenciji, a njegovo mesto će da zauzmeVukašin Jovanović.

SRBIJA – NORVEŠKA

Stadion: Partizan

Kapacitet:32.717

Sudija: Majkl Oliver

SRBIJA (4-4-2): Vanja Milinković Savić – Gajić, Jovanović, Lazić, Antonov – Živković, Sergej Milinković Savić, Maksimović, Gaćinović – Čavrić, Đurđević.

NORVEŠKA (4-4-2): Rozbah – Grogard, Jensen, Groner, Harailsed – Dehli, Trondsen, Fosum, Zahid – Edegard, Eljanusi

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar