"Игуаин је отишао без поздрава"!

Штопер Наполија Калиду Кулибали замера некадашњем саиграчу само једно...

Фудбал 11.11.2016 | 10:00
"Игуаин је отишао без поздрава"!
Гонзало Игуаин летос је светлоплави дрес Наполија заменио црно-белим Јувентусовим, након што је првак Италије активирао ослобађајућу клаузулу из уговора, понудом од 90 милиона евра.

Од тада се Аргентинац већ надавао голова за нови клуб, затресао је и мрежу Наполија у недавно одиграном дербију, али некадашњи саиграч замера му само због начина на који је отишао.

"Јувентус је био његов избор. Сваки играч гради каријеру онако како сматра да треба. Оно што је мене зачудило је што се пре трансфера није ни поздравио. Отишао је без речи. На његовом месту не бих тако поступио", рекао је Калиду Кулибали, цењени штопер Наполитанаца, који се налази високо на листи жеља Антонија Контеа, менаџера Челсија, некада стратега торинске "старе даме".

Двадесетпетогодишњи Сенегалац са француским пасошем стигао је на Сан Паоло лета 2014. из белгијског Генка.

"Овде сам већ трећу сезону и то време ми је пролетело. Много сам напредовао у тактичком смислу, а и даље напредујем, јер тренер Маурицио Сари организује посебне тренинге за одбрамбене играче. У Италији је улога дефанзиваца врло важна и то ми је омогућило да постанем зрелији".

Кулибали је искористио и прилику да каже коју лепу реч за град у коме тренутно живи и зарађује.

"Прво сам чуо уобичајене клишее - 'град је пун мафијаша, да је прљав, да је један велики бордел'. За мене је Напуљ диван и волим га. Обожавам шетње обалом у друштву породице. Навијачи ми прилазе да се сликају и обично им изађем у сусрет, али разумеју и када им кажем да сам уморан и да ми треба мало приватности".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар