"Iguain je otišao bez pozdrava"!

Štoper Napolija Kalidu Kulibali zamera nekadašnjem saigraču samo jedno...

Fudbal 11.11.2016 | 10:00
"Iguain je otišao bez pozdrava"!
Gonzalo Iguain letos je svetloplavi dres Napolija zamenio crno-belim Juventusovim, nakon što je prvak Italije aktivirao oslobađajuću klauzulu iz ugovora, ponudom od 90 miliona evra.

Od tada se Argentinac već nadavao golova za novi klub, zatresao je i mrežu Napolija u nedavno odigranom derbiju, ali nekadašnji saigrač zamera mu samo zbog načina na koji je otišao.

"Juventus je bio njegov izbor. Svaki igrač gradi karijeru onako kako smatra da treba. Ono što je mene začudilo je što se pre transfera nije ni pozdravio. Otišao je bez reči. Na njegovom mestu ne bih tako postupio", rekao je Kalidu Kulibali, cenjeni štoper Napolitanaca, koji se nalazi visoko na listi želja Antonija Kontea, menadžera Čelsija, nekada stratega torinske "stare dame".

Dvadesetpetogodišnji Senegalac sa francuskim pasošem stigao je na San Paolo leta 2014. iz belgijskog Genka.

"Ovde sam već treću sezonu i to vreme mi je proletelo. Mnogo sam napredovao u taktičkom smislu, a i dalje napredujem, jer trener Mauricio Sari organizuje posebne treninge za odbrambene igrače. U Italiji je uloga defanzivaca vrlo važna i to mi je omogućilo da postanem zreliji".

Kulibali je iskoristio i priliku da kaže koju lepu reč za grad u kome trenutno živi i zarađuje.

"Prvo sam čuo uobičajene klišee - 'grad je pun mafijaša, da je prljav, da je jedan veliki bordel'. Za mene je Napulj divan i volim ga. Obožavam šetnje obalom u društvu porodice. Navijači mi prilaze da se slikaju i obično im izađem u susret, ali razumeju i kada im kažem da sam umoran i da mi treba malo privatnosti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar