Пиоли у Интер преко Рима!

Стефано Пиоли сваког часа требало би да буде промовисан у новог тренера Интера. Пре тога мора да реши "проблемчић" са бившим клубом. Враћа се Валтер Самуел.

Фудбал 08.11.2016 | 13:30
Пиоли у Интер преко Рима!
Након отказа Франку Де Буру у Интеру лицитирало се са неколико имена, а избор управе "нероазура" је  пао на Стефана Пиолија, тренера који је водио бројне италијанске фудбалере.

У јавност су испливали и детаљи његовог уговора саИнтером. Пиоли би требало да потпише уговор до 30. јуна 2018. године према којем ће добити 1,4 милиона евра до краја сезоне, а онда још два милиона у наредној.

Италијански медији наводе да је у уговору наведен и бонус од милион евра уколико се Интер пласира у Лигу шампиона, као и одштетна клаузула са износом који ће му бити исплаћен у случају отказа.

Пре званичног потписа уговора Пиолијеви и Интерови адвокати раде на томе да реше однос на релацији Пиоли - Лацио.

Италијански тренер је, наиме, добио отказ у Лацију у априлу ове године након чега је на његово место сео Симоне Инзаги, међутим, до званичног раскида сарадње још није дошло.

"У овом тренутку Лацио плаћа двојицу тренера и њихове помоћнике. Што се клуба тиче, он ће дати зелено светло да се ово ријеши и да се раскине уговор са Пиолијем и његовим стручним штабом. Није искључено да ће због потписа морати да дође у Рим", рекао је адвокат Лација Ђан Микеле Ђентиле за "Газету дело спорт".

Очекује се међутим да све буде решено врло брзо и да Пиоли до краја дана или најкасније сутра постане и званично нови тренер Интера.

Занимљиво је да би Пиоли свој деби на клупи Интера требало да има на чувеном "дербију Дела Мадонина" против великог ривала - Милана. Овај меч је на распореду у недељу, 20. новембра од 20.45 часова, а домаћин ће формално бити Милан.

У стручном штабу Стефана Пиолија наћи ће се и Валтер Самуел, аргентински штопер који је девет година носио дрес "нероауза” и био члан тима који је под вођством Жозеа Муриња у сезони 2009/10 освојио Скудето, Куп Италије и Лигу шампиона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар